PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στη Λετονία σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Στη Λετονία πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα την τελευταία εικοσαετία.

Η επίσκεψη είχε αναβληθεί πέρυσι λόγω των εσωτερικών εξελίξεων στη Λετονία που βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί Λιθουανία και Εσθονία κι εκκρεμούσε η επίσκεψη στη Λετονία, η οποία πραγματοποιείται τώρα με την ευκαιρία της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Κατά τις σημερινές επαφές του πρωθυπουργού αναμένεται να τεθούν επί τάπητος η διμερής οικονομική συνεργασία αλλά και το μεταναστευτικό.

Κυβερνητικές πηγές γνωστοποιούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κρισιάνις Κάρινς, με τον οποίο θα συζητηθεί η ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο Λετονός ομόλογος του Κυριάκου Μητσοτάκη προέρχεται από το κεντροδεξιό κόμμα Νέας Ενότητας και συμμετέχει επίσης στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Αργότερα και εν προκειμένω τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ακολουθήσει επίσκεψη στις χώρες της Βαλτικής του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, αλλά και η συνεργασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν επίσης ότι στις επαφές του πρωθυπουργού στη Ρίγα της Λετονίας θα τεθεί επί τάπητος και το μεταναστευτικό, υπενθυμίζοντας ότι η Λετονία, είναι αντιμέτωπη από το 2021 με το φαινόμενο της εργαλειοποίησης της μετανάστευσης στα σύνορά της με τη Λευκορωσία στα οποία αναμένεται έως το τέλος του 2024 να έχει ολοκληρωθεί κατασκευή μονίμου φράκτη.

Ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Λετονίας Έντβαρντς Σμίλτενς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment