PeristeriNews.gr
Ενδιαφέροντα

Σταύρος Θεοδωρακόπουλος: Ο άνθρωπος της ειδικής αγωγής στο Περιστέρι


Διανύοντας τις ημέρες των καλοκαιρινών διακοπών για μικρούς και μεγάλους μιλήσαμε με τον καθ’ ύλην αρμόδιο στο Περιστέρι σχετικά με την ειδική αγωγή και όχι μόνο.

Ο Σταύρος Θεοδωρακόπουλος διαθέτει τρία υποδειγματικά κέντρα ειδικής αγωγής στο Περιστέρι, στα οποία καθημερινά παρέχονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με αποτέλεσμα πιο χαμογελαστά παιδιά και γονείς.

Τι είναι όμως ειδική αγωγή;

Η Ειδική αγωγή έχει να κάνει σχεδόν με τα πάντα που χρειάζεται ένα παιδί αλλά και ένας ενήλικας, ο οποίος έχει δυσκολίες τόσο σε πνευματικό όσο και σωματικό επίπεδο να εκτελέσει ή να δημιουργήσει μια δράση που υπάρχει στο M.O. του υπόλοιπου πληθυσμού.

Κύριε Θεοδωρακόπουλε από πότε ασχολείστε με το κομμάτι της ειδικής αγωγής;

Ασχολούμαι από τη στιγμή που αποφοίτησα, δηλαδή τα τελευταία 15 χρόνια. Το 2014 αποφάσισα να δημιουργήσω το πρώτο κέντρο «Δια Λόγου Τέχνη» στο Περιστέρι, στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου και το 2017 να ιδρύσουμε ένα ακόμα χώρο αυτή τη φορά στο Λόφο Αξιωματικών. Τέλος από το 2019 έχουμε δημιουργήσει τα «Χαρισματικά Παιδιά», έναν ξεχωριστό χώρο ειδικής αγωγής στην περιοχή του Μπουρναζίου.

Τι προσφέρουν αυτά τα τρία κέντρα ειδικής αγωγής;

Κάθε παιδί είναι ξεχωριστό οπότε γίνεται μια αξιολόγηση και σε συνεργασία με γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό θέτουμε ένα θεραπευτικό πλάνο. Οι υπηρεσίες που μπορούμε να παρέχουμε είναι εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, ειδική αγωγή, συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία.

Πέρα από τα κομμάτια της ειδικής αγωγής παρέχετε και υπηρεσίες εκπαίδευσης…

Πράγματι στους χώρους μας παρέχονται και υπηρεσίες καθημερινής σχολικής μελέτης έτσι ώστε τα παιδιά να πηγαίνουν διαβασμένα και έτοιμα την επόμενη μέρα στο σχολείο και να μην έρχονται σε σύγκρουση με τους γονείς τους.

Μαθαίνουμε ότι πάτε να φέρετε κάτι καινοτόμο στο χώρο του αθλητισμού για την ειδική αγωγή που συνδέεται με την πρόσφατη συμμετοχή σας στο Δ.Σ. της Άμιλλας Περιστερίου. Θέλετε να μας κάνετε μια πρώτη παρουσίαση του project σας;

Με μεγάλη μου χαρά αποδέχτηκα πριν λίγο καιρό την πρόσκληση των ανθρώπων της Άμιλλας Περιστερίου προκειμένου να συμμετέχω στο νέο εγχείρημα που επιχειρείτε στην ομάδα.

Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ με τους αδερφούς Μάντζαρη, Αντώνη και Βαγγέλη, δυο νέα παιδιά που είναι γέννημα-θρέμμα Περιστεριώτες και με ώθησαν να ασχοληθώ με ένα από τα κομμάτια του αθλητισμού.

Με αυτό τον πρόλογο θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι μέσα στο επόμενο διάστημα στις ακαδημίες μπάσκετ της Άμιλλας Περιστερίου θα δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό τμήμα για παιδιά που είναι στο φάσμα του αυτισμού.

Το project που προετοιμάζουμε θα ανακοινωθεί επίσημα τον Σεπτέμβρη όταν θα έχουμε ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες και θα είμαστε έτοιμοι.

Πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Δυτικής Αθήνας και γίνεται με σκοπό να μπορέσουν και αυτά τα παιδιά να έχουν μια αθλητική δραστηριότητα και εκτόνωση μέσα από το μπάσκετ.

Κλείνοντας ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Βασικός στόχος μας από την πρώτη μέρα μέχρι και σήμερα είναι να καταφέρνουμε να δημιουργούμε περισσότερα παιδικά χαμόγελα.

Όσον αφορά τις υπηρεσίες μας, η φιλοδοξία μας είναι να κρατάμε καθημερινά υψηλά τα επίπεδα ποιότητας σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές τους ώστε να μπορεί ο κάθε συμπολίτης μας να απολαμβάνει όλα τα παραπάνω.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αξεσουάρ και συσκευές που μας είναι απαραίτητα για λόγους υγείας

Peristeri News

Τρεις τρόποι για να ενισχύσω την αυτοεκτίμηση του παιδιού μου

Peristeri News

Περιστέρι: Διαδικτυακή διημερίδα για τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση

Peristeri News

Leave a Comment