PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στάση πληρωμών στις εφορίες


Ερωτήματα προκαλεί εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών προς τις εφορίες, με την οποία ζητάει αναστολή των πληρωμών για λίγες μέρες, συγκεκριμένα στις 28 και 29 Ιουλίου.

Ερωτήματα προκαλεί εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών προς τις εφορίες, με την οποία ζητάει αναστολή των πληρωμών για λίγες μέρες, συγκεκριμένα στις 28 και 29 Ιουλίου.

Ο κ. Καπελέρης, που υπογράφει το έγγραφο, ζητάει να γίνουν οι πληρωμές μετά την 1η Αυγούστου, χωρίς ωστόσο να εξηγεί τους λόγους. Η απόφαση αφορά σε πολλές χιλιάδες υπαλλήλους που πληρώνονται με λίστες από τις ΔOY, ενώ στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι δεν πρέπει να πληρωθούν ούτε δαπάνες, ούτε επιστροφές φόρων.

Το θέμα έφερε στην δημοσιότητα ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Βρούτσης, ο οποίος κάνει λόγο για «μία από τις γνωστές λογιστικές αλχημείες που επιχειρεί η κυβέρνηση, θέλοντας να παρουσιάσει διαφορετική εικόνα τόσο στα δημόσια έσοδα, όσο και στις δαπάνες του μηνός Ιουλίου» και τονίζει ότι «η ενέργεια αυτή, δεν έχει προηγούμενο».

Αναλυτικά, η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Η υπ’ αριθμ. 0006289/ 28-07-2011 πρωτοφανής οδηγία του Υπουργείου Οικονομικών, που εστάλη σήμερα προς τις ΔΟΥ όλης της χώρας, σχετικά με την αναστολή όλων των πληρωμών μισθοδοσίας και επιστροφής φόρων, προκαλεί έκπληξη και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια από τις γνωστές λογιστικές αλχημείες που επιχειρεί η κυβέρνηση, θέλοντας να παρουσιάσει διαφορετική εικόνα τόσο στα δημόσια έσοδα, όσο και στις δαπάνες του μηνός Ιουλίου.

Η ενέργεια αυτή, δεν έχει προηγούμενο.

Αφήνει έκθετο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο καλούμε να δώσει άμεσα εξηγήσεις».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment