PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στα τέλη Νοεμβρίου οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί


Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα ανάμεσα σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και τα τεχνικά κλιμάκια από την πλευρά των δανειστών, συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων στις 29 Νοεμβρίου.

Επί τάπητος τέθηκε και το μεγάλο «αγκάθι» που αφορά στην πλήρη εφαρμογή του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και δη για την αυτοματοποιημένη διαδικασία αναδιάρθρωσης των χρεών επιχειρήσεων, όταν το ύψος του χρέους κυμαίνεται από 20.000 έως 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές που συμμετείχαν στη συνάντηση, τα τεχνικά κλιμάκια δήλωσαν ότι συμφωνούν επί της αρχής της ελληνικής πρότασης, παρέπεμψαν όμως για τη λήψη οριστικών αποφάσεων στις συναντήσεις ανάμεσα στους συναρμόδιους υπουργούς με τους επικεφαλής των ελεγκτών των δανειστών.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική πλευρά έχει προτείνει να κρίνονται επιλέξιμες-βιώσιμες προς ένταξη στην αυτοματοποιημένη διαδικασία ρύθμισης οφειλών οι επιχειρήσεις εκείνες που έχουν θετικό ΕBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και χρηματοδοτικών αποσβέσεων) την τελευταία χρονιά πριν από την αίτηση, ή θετικό EBITDA δύο έτη κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας πριν από την αίτηση υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Η αποπληρωμή των οφειλών θα γίνεται το μέγιστο σε 120 δόσεις και προς τους εργαζόμενους το μέγιστο σε 24 δόσεις, το ύψος της μηνιαίας δόσης θα προκύπτει από την αφαίρεση των εξόδων από τα έσοδα και θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 ευρώ, θα διαγράφονται οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα, ενώ σε περίπτωση ύπαρξης ακίνητης περιουσίας θα μειώνεται το ύψος του «κουρέματος».

 

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment