PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στα 6,5 δισ. τα χρέη του Δημοσίου



Στη δημοσιότητα έδωσε τα στοιχεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου για το οκτάμηνο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο του ’11 το Υπουργείο Οικονομικών.

Στη δημοσιότητα έδωσε τα στοιχεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου για το οκτάμηνο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο του ’11 το Υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με αυτά, οι οφειλές ανέρχονται στα 6,519 δισ. ευρώ.

Από τους φορείς του Δημοσίου, υψηλές είναι οι οφειλές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίες φθάνουν τα 962,9 εκατ. ευρώ, αλλά και των Ασφαλιστικών Ταμείων που αγγίζουν τα 2,649 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων της γενικής κυβέρνησης γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 3845/2010 και 3871/2010. Καταρτίζονται σε ταμειακή βάση (και όχι σε δεδουλευμένη) και αποτελούνται από τα έσοδα, τα έξοδα, το αποτέλεσμα (έλλειμμα ή πλεόνασμα) και τη χρηματοδότηση του ελλείμματος ή τη διάθεση του πλεονάσματος. Τα στοιχεία παρουσιάζονται ενοποιημένα σε επίπεδο κάθε υποτομέα και στο σύνολο της γενικής κυβέρνησης.

Ως ληξιπρόθεσμες θεωρούνται οι οφειλές που δεν έχουν εξοφληθεί μετά την παρέλευση 90 ημερών από την κανονική ημερομηνία εξόφλησης. Διευκρινίζεται, επίσης, ότι από το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι την 31η Αυγούστου, ποσό 405,5 εκατ. ευρώ αφορά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και 533,2 εκατ. ευρώ στον Τακτικό Προϋπολογισμό.

Αυξημένος είναι ο αριθμός των φορέων που απέστειλαν στοιχεία, 827 σε σύνολο 894.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Peristeri News

Άμεση η συμβολή του τουρισμού στην Ελλάδα

Peristeri News

Οι ημερομηνίες καταβολής στις συντάξεις Ιουνίου 2024

Peristeri News

Leave a Comment