PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: «Ναι» σε συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας, υπό προϋποθέσεις


Ανοιχτός σε συμμετοχή του Ποταμιού σε κυβέρνηση συνεργασίας από την παρούσα Βουλή, υπό προϋποθέσεις, εμφανίστηκε ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

«Εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση και το έχουμε πει χωρίς κανένα κόμπλεξ, ότι το Ποτάμι θέλει να κυβερνήσει, κάνει κυβερνητικές προτάσεις, καθώς είναι προς το συμφέρον της χώρας», είπε ο κ. Θεοδωράκης, και πρόσθεσε: «Δεν πάμε για να συνεργαστούμε απλώς και μόνο για να μπούμε σε κάποιο υπουργείο. Θα πάμε, όταν πρέπει να πάμε, εάν έχουμε τις προϋποθέσεις για να αλλάξουμε τη χώρα, να μην υπάρχουν αυτά τα επαναλαμβανόμενα μικρά λάθη, τα οποία κρατούν τη χώρα δέσμια».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε την εκτίμηση ότι «μέσα στο 2016 θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις» και σημείωσε ότι η κυβέρνηση χρειάζεται μια καινούρια νομιμοποίηση, όχι από τις εκλογές, αλλά «μία μεγαλύτερη κοινοβουλευτική βάση, που πιθανόν θα δώσει και μεγαλύτερη κοινωνική βάση».

«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η κυβέρνηση δεν είναι η μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά ότι δεν έχει τη δυναμική, τους ανθρώπους τις λογικές πειστικές λύσεις απέναντι στην πλειοψηφία του πληθυσμού», είπε για να προσθέσει: «Δεν είναι το πρόβλημα οι 153, υπάρχουν κυβερνήσεις που έχουν κυβερνήσει για πολύ περισσότερο διάστημα με 151 βουλευτές».

Τόνισε ακόμη ότι είναι αστείο να λέμε ότι θα κάνουμε εκλογές μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Άρα, συνέχισε, «η λύση την οποία προσδοκάμε αυτή τη στιγμή είναι η κυβέρνηση να ξεβουλώσει λίγο τα αυτιά της και να ακούσει λίγο αυτά που της λένε οι άνθρωποι που έχουν μελετήσει τα προβλήματα της χώρας σε πολλούς τομείς και δίνουν απαντήσεις συγκεκριμένες».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment