PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: «Ναι» σε ένα μικρότερο μπόνους


Υπέρ ενός μικρότερου μπόνους, το οποίο θα δίνει προβάδισμα στο πρώτο κόμμα, τάχθηκε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Είμαστε υπέρ ενός εκλογικού συστήματος πιο αναλογικό, χωρίς το μπόνους των 50 εδρών, αλλά με ένα μικρότερο μπόνους» υποστήριξε ενδεικτικά.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ορισμένοι βουλευτές του Ποταμιού να στηρίξουν την κυβερνητική πρόταση, ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι «εκβιάζονται μόνο όσοι έχουν σκελετούς στη ντουλάπα τους».

Ερωτηθείς για το περιεχόμενο της χθεσινής του συνάντησης με τον κ. Τσίπρα, ανέφερε ότι παρουσίασε την πρόταση του Ποταμιού για ένα εκλογικό σύστημα με 3% όριο εισόδου στη Βουλή, ψήφο στους ομογενείς, ψήφο στους δεκαεπτάρηδες, σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών και μπόνους μιας έδρας για κάθε 2% που θα λαμβάνει το πρώτο κόμμα.

Όσον αφορά τις πληροφορίες που θέλουν την Ένωση Κεντρώων και το ΠΑΣΟΚ να ψηφίζουν την πρόταση της κυβέρνησης για απλή αναλογική, ο πρόεδρος του Ποταμιού σχολίασε ότι «το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε με συνθήματα ενισχυμένης αναλογικής και τώρα μιλάει για απλή αναλογική».

Το Ποτάμι, κατέληξε, «δεν θα συνηγορήσει στη διάλυση της χώρας με τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος και δεν αλλάζει άποψη ανεξαρτήτως αν η πρόταση του κ. Τσίπρα του δίνει 2 ή 3 έδρες παραπάνω».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment