PeristeriNews.gr
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: Γκρίζος, αδιαφανής και άδικος ο προϋπολογισμός


Η χώρα χρειάζεται μαχαίρι στις σπατάλες επεσήμανε ο από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό και έκανε λόγο για «γκρίζο, αδιαφανή και άδικο» προϋπολογισμό.

Όπως τόνισε, από τις σπατάλες επωφελούνται προνομιούχοι και συντεχνίες και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι βάζει και άλλους φόρους και τέλη, σε μία κοινωνία που ασφυκτιά.

Ζήτησε δε «να μειωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι που εργάζονται για το πολιτικό σύστημα», καθώς και να μειωθούν στο μισό τα χρήματα που προορίζονται για τα κόμματα.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να ωφελήσει συγκεκριμένα πρόσωπα. Θέλει να κάνει πολλά ρουσϕέτια», συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης. «Εσείς προσθέτετε νέους γραφειοκράτες πάνω στους παλιούς γραφειοκράτες, απλώς φορολογείτε με τη μεζούρα τους πολίτες», ανέφερε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

«Η δεύτερη φορά αριστερά παρουσιάζει σήμερα έναν προϋπολογισμό της γνωστής σειράς των μνημονικών προϋπολογισμών» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψάχνει σανίδα σωτηρίας, ενώ έχει «κόψει όλες τις γέφυρες με τη δημιουργική Ελλάδα».

Συνέχισε δε, τονίζοντας ότι «την πληρώνουν οι πιο αδύναμοι. Οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και αυτοί που έχουν την μικρότερη φωνή» και ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι δεν πρόκειται να ψηφίσει τον προϋπολογισμό. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν έχει δείξει καμία διάθεση να αλλάξει κάτι. Σπατάλη πάνω στη σπατάλη. Εμείς σε αυτό τον δρόμο δεν είμαστε σύμμαχοι. Είμαστε αντίπαλοι», εξήγησε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment