PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ.Κουτσούμπας: Συντηρητική αναδίπλωση του πολιτικού σκηνικού


Για «συντηρητική αναδίπλωση του πολιτικού σκηνικού», έκανε λόγο ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2016.

Όπως εξήγησε «επιχειρείται η όψιμη μεταμφίεση του ΠΑΣΟΚ και η αναμόρφωση της Ν.Δ.» για να υπάρχουν έτοιμες δυνάμεις να αναλάβουν, ωστόσο η συντηρητική αναδίπλωση γίνεται «είτε με όσους κυλούν σε θολά ποτάμια είτε με άλλους που τους ακούσαμε και απόψε να παίζουν το ρόλο του λαγού – μέσα σε τσίρκο βέβαια», είτε με την Χρυσή Αυγή την οποία χαρακτήρισε φασιστικό κόμμα που περιμένει να ολοκληρωθεί η δίκη της για να επαναλάβει τις παράνομες πράξεις της.

Για την κυβέρνηση ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «ένας χρόνος διακυβέρνησης από την Αριστερά του κεφαλαίου ήταν αρκετός για να σπάσει η σαπουνόφουσκα περί διαχείρισης του καπιταλισμού».

«Ο προϋπολογισμός είναι επίσημη συνόψιση για τα έργα και τα σχέδια της κυβερνώσας Αριστεράς», σημείωσε και επεσήμανε πως «όποιος είχε πιστέψει το προεκλογικό παραμύθι της κυβέρνησης για σκληρή διαπραγμάτευση, θα έπρεπε να ρίξει μία ματιά στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού που αποτελεί μία επίσημη ομολογία για τον ταξικό προσανατολισμό της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον γραμματέα του ΚΚΕ, «έχει αναλάβει να τελειώσει όλο το αντιλαϊκό έργο που δεν τελείωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Leave a Comment