• Παρασκευή, 23 Απρ, 2021

Στ. Θεοδωράκης: Έτοιμοι να υποστείλουμε τη σημαία της κριτικής για να βρούμε λύσεις στο προσφυγικό

Peristeri News
Peristeri News
Ιαν29/ 2016

Τη διάθεση του Ποταμιού «να υποστείλει τη σημαία της κριτικής» στο προσφυγικό, προκειμένου να λυθεί αυτό «το πολύ μεγάλο πρόβλημα» εξέφρασε ο επικεφαλής του Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

«Καταφεύγω σε εσάς για πρέπει να πάψουμε να ζούμε με δυο εικόνες: Η μία είναι η εικόνα των παιδιών που πνίγονται στο Αιγαίο, και η άλλη είναι ο φόβος να εγκλωβιστούν στην χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες» σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Θεωρώ ότι η κυβέρνηση έχει κάνει τραγικά λάθη, αλλά δεν είμαστε εδώ για τα λάθη, εμείς θέλουμε να προτείνουμε κάποιες λύσεις» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το Ποτάμι έχει μια πρόταση 10 σημείων.

«Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να υποστείλουμε τη σημαία της κριτικής, αν και η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να δουλέψουμε όλοι μαζί για να λύσουμε αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα που μπορεί να γίνει και θετική πρόκληση για την χώρα, αν δουλέψουμε σωστά» συμπλήρωσε.

«Αποτελεί κοινό τόπο, ότι πάνω από την Ευρωπαϊκή Ένωση και, κατ’ επέκταση, πάνω από τον Τόπο μας πλανώνται δύο εξαιρετικά επικίνδυνα πολιτικά βαρομετρικά χαμηλά: Το οικονομικό – γιατί η κρίση βαθαίνει και στην Ευρωπαϊκή Ένωση – και βεβαίως το προσφυγικό» απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε «εξαιρετικά άδικο να υφίστανται η Ελλάδα και ο λαός της – με τόσες θυσίες που έχει κάνει – κριτική, από ορισμένους μεμονωμένους, ευτυχώς, εταίρους».