PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σοβαρά προβλήματα στην Αττική από την κακοκαιρία – Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία


Νέα σύσκεψη για την αξιολόγηση των δεδομένων που αφορούν στην κακοκαιρία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη.

Οι Αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς η κακοκαιρία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και πλήττει την Αττική κι άλλες περιοχές της επικράτειας.

Τα φαινόμενα θα επιμείνουν μέχρι και το βράδυ της Πέμπτης οπότε και θα αρχίσουν να μετατοπίζονται ανατολικότερα για να πλήξουν την νησιωτική χώρα και την Θράκη.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΗΣΑΠ αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στη Γραμμή 1 του Ηλεκτρικού και πλέον τα δρομολόγια διεξάγονται κανονικά σε όλο το μήκος της γραμμής από Πειραιά μέχρι Κηφισιά.

Νωρίτερα πλημμύρισαν δρόμοι στην Αττική. Χαμοστέρνας, Πειραιώς, Ωκεανίδων στον Ασπρόπυργο κι άλλοι δρόμοι που παρουσιάζουν διαχρονικά προβλήματα.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής, τα απογευματινά και νυχτερινά σχολεία δεν θα λειτουργήσουν και η απόφαση αφορά σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Εξάλλου, το 112 έχει εκδώσει ήδη δύο προειδοποιήσεις για την Αττική, ενώ τα φαινόμενα ενώ φαίνεται να παρουσιάζουν ύφεση αυτή την ώρα, θα ενταθούν ακόμα περισσότερο.

Οπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, το «κρίσιμο» διάστημα είναι το 2 το μεσημέρι με 5 το απόγευμα, όπου αναμένεται να επιδεινωθεί η κακοκαιρία.

Την Παρασκευή (27-01-2023)

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • έως και τις πρωινές ώρες στη Θράκη και τις ανατολικές Κυκλάδες και έως τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, οι οποίες έως και τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-600 μέτρα και πάνω).

Οι άνεμοι θα φθάνουν τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ τις πρωινές ώρες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πόλεμος συμμοριών από Σερβία και Μαυροβούνιο στην Ελλάδα

Peristeri News

Δήμος Αθηναίων: Διαψεύδει τον διορισμό του Ανδρέα Παπανδρέου στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Ο δράστης δεν γνώριζε την κοπέλα που μαχαίρωσε στην Ερμού

Peristeri News

Leave a Comment