PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

SOS! Δεκάδες νεκρά ζώα από φόλες στο Ποικίλο όρος


Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που ήρθαν στην επιφάνεια από περιπατητή του Ποικίλου όρους και κάτοικο Περιστερίου, οι οποίες δείχνουν δεκάδες νεκρά ζώα (σκυλιά και αλεπούδες)!

Το σωματείο που δραστηριοποιείται στην Πετρούπολη ο «Σύλλογος Φίλων Των Ζώων και του Περιβάλλοντος» έκανε το πρωί έκκληση σε όσους βγουν εκεί βόλτα με τα ζώα τους να είναι προσεκτικοί και οι μαρτυρίες όσων είχαν δει πτώματα σκυλιών και αλεπούδων επιβεβαίωσαν την εκτεταμένη ρίψη, προφανώς δηλητηριασμένης τροφής κάτι που συμβαίνει συχνά και εκεί.

PoikiloOrosAprilios2016DilitiriasmenaZoa-11

Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο facebook ο Γιώργος, κάτοικος Περιστερίου που πήγε στο βουνό για να δει τι συμβαίνει επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Οι δολοφόνοι αφαίρεσαν ζωές σε μια μεγάλη ακτίνα στον Ποικίλο Όρος, από τα σύνορα Περιστερίου – Πετρούπολης μέσα στον πυρήνα του όρους έως τις απολήξεις του δηλαδή Λιόσια – Ζωφριά.

Ο συνολικός αριθμός των ζώων που δηλητηριάστηκαν παραμένει άγνωστος – καθώς οι περιπατητές φωτογράφησαν τα πτώματα που είδαν σε κάποιους από τους δασικούς δρόμους – αλλά σίγουρα είναι κάποιες δεκάδες, ενώ πολλά θα είναι και τα θύματα της δευτερογενούς δηλητηρίασης δηλαδή τα πλάσματα που θα πεθάνουν τρώγοντας τα δηλητηριασμένα πτώματα.

PoikiloOrosAprilios2016DilitiriasmenaZoa-3

Τα κορμιά των νεκρών ζώων είχαν πρηστεί από την υψηλή θερμοκρασία καθώς η διαδικασία της σήψης είχε ξεκινήσει και υπολογίζεται ότι οι φόλες έπεσαν την περασμένη Τετάρτη ή Πέμπτη.

Ο άνθρωπος που τράβηξε τις φωτογραφίες που βλέπετε έγραψε με σπρέι προειδοποιητικά μηνύματα όπου υπήρχε διαθέσιμος χώρος ώστε τουλάχιστον να τα δουν όσοι ανεβαίνουν στο βουνό για βόλτα με τα ζώα τους.

PoikiloOrosAprilios2016DilitiriasmenaZoa

ÁÉÔÇÓÇ ÐÑÏÓ ÔÏÍ ÄÇÌÏ ÐÅÔÑÏÕÐÏËÇÓ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment