PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σόρος: Η Γερμανία εξελίσσεται σε μία μισητή ιμπεριαλιστική δύναμη



Επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, για την πολιτική της εξαπέλυσε ο μεγαλοεπενδυτής Τζορζτ Σορος.

Επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, για την πολιτική της εξαπέλυσε ο μεγαλοεπενδυτής Τζορζτ Σορος, αποκαλώντας παράλληλα την Γερμανία «μισητή ιμπεριαλιστική δύναμη».

Ο Τζορτζ Σόρος μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, είπε πως η κυρία Μέρκελ είναι παγιδευμένη, καθώς, όπως εξηγεί, έχει συνειδητοποιήσει ότι με την πολιτική της δεν μπορεί να λειτουργήσει το ευρώ, αλλά δεν μπορεί να ξεφύγει από τα επιχειρήματα που η ίδια επικαλέστηκε.

Στην συνέχεια κάνοντας έναν ιστορικό συγκρητισμό, ο μεγαλοεπενδυτής λέει πως η Γερμανία ακολουθά το ίδιο μονοπάτι με αυτό που ακολούθησαν οι ΗΠΑ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όταν δηλαδή η Ευρώπη ωφελήθηκε από το σχέδιο Μάρσαλ, αλλά και η Αμερική «επιβλήθηκε ως ευεργέτιδα δύναμη».

Επιπλέον συνεχίζει λέγοντας πως «η Γερμανία δεν είναι πρόθυμη να δεχθεί κάτι τέτοιο και είναι τραγικό ιστορικό σφάλμα να μην αναγνωρίζει αυτές τις δυνατότητες». Ο Τζόρτζ Σόρος σημείωσε επίσης πως η Άνγκελα Μέρκελ έχει αντιληφθεί το λάθος της αλλά πλέον είναι αργά για ν απεγκλωβιστεί ακόμη και από την ίδια της την ρητορική. «Αυτή η ρητορική, σύμφωνα με την οποία οι υπερχρεωμένες χώρες δεν έκαναν τα μαθήματά τους, καρφώθηκε στο μυαλό των Γερμανών και την υιοθέτησαν» τονίζει.

Αναφορικά με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Τζόρτζ Σόρος τον χαρακτήρισε ως «τελευταίο εναπομείναντα Ευρωπαίο», αλλά και μία «τραγική φιγούρα που υποφέρει πραγματικά», καθώς «καταλαβαίνει τι θα πρέπει να γίνει, αλλά γνωρίζει ότι δεν μπορεί να παραμερίσει τα προβλήματα».

Καταλήγοντας ο κ. Σόρος προειδοποίησε πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την διάλυση της Ευρωζώνης, υποστηρίζοντας πως το μεγαλύτερο κόστος θα το επωμιστεί η ίδια η Γερμανία, η οποία έχει χορηγήσει τα μεγαλύτερα δάνεια, τα οποία δεν θα εξοφληθούν.

Τέλος, καλεί τους Ευρωπαίους ηγέτες να λάβουν τολμηρές αποφάσεις στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής και τάσσεται, μεταξύ άλλων, υπέρ της δημιουργίας ευρωπαϊκού ταμείου εξαγοράς χρέους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και ηγέτη Χαμάς από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Peristeri News

Πενθήμερο εθνικό πένθος στο Ιράν

Peristeri News

Η ένταση μεταξύ Ισπανίας και Αργεντινής κλιμακώνεται

Peristeri News

Leave a Comment