Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σοκάρει προσομοίωση του χτυπήματος του τυφώνα Μίλτον στη Φλόριντα (vid)

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται τα 3,3 εκατομμύρια των κατοίκων Τάμπα στη Φλόριντα, με τον τυφώνα Μίλτον να βρίσκεται σε απόσταση περίπου 775 χιλιομέτρων.

Εκατοντάδες χιλιάδες εκκενώνουν την πολιτεία της Φλόριντα (πληθυσμού 5,9 εκατομμυρίων αυτοκινήτων), η οποία αναμένει έναν πρωτοφανούς αγριότητας -τον χειρότερο των τελευταίων 100 ετών- τυφώνα: οι Αρχές περιμένουν ότι όταν θα φτάσει στην κορύφωσή του, οι άνεμοι θα κινούνται μεταξύ των 280, ενδεχομένως και ως των 350 χλμ/ωρα, το νερό θα ξεπερνά σε ύψος τα 3 μέτρα.

Η προειδοποίηση ότι «όποιος δεν φύγει θα πεθάνει» των αμερικανικών αρχών, δεν μοιάζει καθόλου υπερβολική. Γιατί δεν είναι μόνο τα 3 μέτρα νερού αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι, οι οποίοι θα ξεριζώνουν και θα παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους- μετατρέποντάς τα σε φονικά συντρίμμια που θα κινούνται με τα ορμητικά νερά.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο κάτοικοι της Φλόριντα -πολλοί από περιοχές οι οποίες τις προηγούμενες μέρες επλήγησαν από τον τυφώνα Έλεν- εκτιμάται ότι θα έχουν εγκαταλείψει τις επόμενες ώρες την πολιτεία, καθώς έχουν ειδοποιηθεί να φύγουν καθώς αν δεν το κάνουν «θα πεθάνουν».

Αυτό οδηγεί σε ουρές χιλιομέτρων στους αυτοκινητόδρομους, αλλά και σε ελλείψεις καυσίμων. Ακόμα και τα σωφρονιστικά καταστήματα της Φλόριντα εκκενώθηκαν, μεταφέροντας 4.636 κρατούμενους σε άλλες φυλακές.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ισπανία: Αλληλουχία λαθών που οδήγησε στην τραγωδία με τους 68 νεκρούς

Peristerinews.gr Newsroom

Ισπανία: Συγκρούστηκαν τρένα υψηλής ταχύτητας

Peristerinews.gr Newsroom

Σερβία: Νίκη για το φοιτητικό κίνημα και νέα εποχή στη χώρα

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment