PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σοϊλού: Αν δεν πιάναμε την δράστιδα, σήμερα θα ήταν στην Ελλάδα


Η βασική ύποπτη για την έκρηξη «θα είχε διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα», αν δεν την είχαν πιάσει άμεσα οι τουρκικές αρχές, είπε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Εάν οι τουρκικές αρχές δεν είχαν συλλάβει την ύποπτη για την έκρηξη που σκότωσε τουλάχιστον έξι ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον 81 άλλους στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή, θα είχε μεταφερθεί λαθραία στην Ελλάδα, δήλωσε την Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού εμπλέκοντας τη χώρα μας στο περιστατικό.

«Δεν είμαστε εχθροί κανενός. Θέλω να εκφράσω ότι δεν έχουμε τη δύναμη να αντέξουμε την προδοσία. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Αν δεν τους έπιαναν, θα είχαν διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα» είπε από το σημείο όπου εξερράγη η βόμβα.

Επίσης, σύμφωνα με τον Σοϊλού, οι τουρκικές αρχές έμαθαν μέσω υποκλοπής ότι το PKK- το οποίο κατηγορεί για την επίθεση- είχε διατάξει τη δολοφονία της για να αποτρέψει τη σύλληψή της.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης έχει θέσει υπό κράτηση 46 άτομα σε σχέση με την επίθεση, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα από τη Συρία, την Αχλάμ Αλμπασίρ, η οποία είναι ύποπτη ότι τοποθέτησε τη βόμβα.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment