PeristeriNews.gr
Οικονομία

Σόιμπλε: Είναι συμβατές οι παροχές με το πρόγραμμα;


Να εξετάσουν αν οι παροχές τις οποίες εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι συμβατές με τις δεσμεύσεις στους εταίρους και πιστωτές της Ελλάδας ζητεί από τους θεσμούς το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, επικαλούμενο την ανάγκη να μην καθυστερήσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος.

Μετά από σχετικές πληροφορίες γερμανικών εφημερίδων, το γερμανικό ΥΠΟΙΚ, σε γραπτή του απάντηση στην Deutsche Welle, επισημαίνει πως «το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα μπορεί να στεφθεί με επιτυχία μόνον εάν όλοι οι συμμετέχοντες τηρούν τα συμφωνηθέντα». «Γι΄ αυτό και ζητήσαμε από τους θεσμούς να αξιολογήσουν εάν τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση συμφωνούν με τις επιταγές του προγράμματος βοήθειας» προστίθεται.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου, το Βερολίνο αναμένει «γρήγορη απάντηση επί του θέματος ώστε να μην καθυστερήσει η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος».

Στην απάντηση προς την DW, επισημαίνεται ακόμη πως «για να στεφθεί με επιτυχία το πρόγραμμα βοήθειας είναι απολύτως απαραίτητο να μην αποφασίζονται μέτρα μονομερώς ή να ακυρώνονται χωρίς προαναγγελία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Άμεση η συμβολή του τουρισμού στην Ελλάδα

Peristeri News

Οι ημερομηνίες καταβολής στις συντάξεις Ιουνίου 2024

Peristeri News

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Leave a Comment