PeristeriNews.gr
Πολιτιστικά

Σκοτώθηκε ο μεγάλος συνθέτης Νότης Μαυρουδής


Τραγικό θάνατο βρήκε ο γνωστός συνθέτης Νότης Μαυρουδής, στο σπίτι του στη Μακρινίτσα Πηλίου, όπου βρισκόταν για διακοπές.

Ο άτυχος καλλιτέχνης θέλησε να κάνει κάποια εργασία στο σπίτι του στην Κουκουράβα, λίγο μετά τις 20:30 το βράδυ και έβαλε ένα ξύλο στα κάγκελα της αυλής του σπιτιού του και πάτησε πάνω, αλλά πιθανόν έχασε την ισορροπία του ή ζαλίστηκε και έπεσε στο κενό.

Όπως αναφέρει το magnesianews, ο 77χρονος συνθέτης βρέθηκε στο κενό από ύψος τριών μέτρων και χτύπησε με το κεφάλι σε πέτρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Η σύζυγός του κάλεσε το ΕΚΑΒ στις 20:45. Ωστόσο, η κινητή μονάδα με γιατρό που βρέθηκε άμεσα στο σημείο δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καθώς είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η σορός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Η ιστορία του εμβληματικού τραγουδιού «Πρωϊνό Τσιγάρο»

Ένα από τα σημαντικότερα ελληνικά τραγούδια, ένα μοναδικό τραγούδι γιατί το έπαιξε με την κιθάρα του και ο συνέθεσε ο σπουδαίος Νότης Μαυρουδής, σε στίχους Άλκη Αλκαίου, ήταν το Πρωινό Τσιγάρο.

Ο Νότης Μαυρουδής, που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του, προσέφερε στην ελληνική μουσική τα μέγιστα, τις μοναδικές του μελωδίες που θα μείνουν αξέχαστες.

Το «Πρωινό τσιγάρο» είναι ένα από τα πιο εμβληματικά τραγούδια του Νότη Μαυρουδή σε στίχους του Άλκη Αλκαίου, αφιερωμένο στον Μάνο Λοΐζο. Και δεν το ξεχνάμε για εκείνη τη μοναδική μελωδία του βιρτουόζου της κιθάρας, Νότη Μαυρουδή.

Μία παρεξήγηση που υπάρχει γύρω από αυτό το τραγούδι είναι πως αναφέρεται στον Μάνο Λοΐζο, ενώ ο λόγος που αυτό το τραγούδι είναι αφιερωμένο σε εκείνον είναι άλλος.

Το ποίημα το έγραψε ο Αλκαίος γύρω στο 1980. Μόλις το ολοκλήρωσε του γεννήθηκε η επιθυμία να το μελοποιήσει ο Λοίζος και ίσως να το τραγουδήσει κιόλας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Φίνος Φιλμ για την Παγκόσμια Ημέρα Κομπλιμέντου

Peristeri News

Πέθανε ο σκηνοθέτης Πάολο Ταβιάνι

Peristeri News

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Peristeri News

Leave a Comment