PeristeriNews.gr
Οικονομία

Σκληρή γλώσσα για την Ελλάδα από Σόιμπλε


Δεν υπάρχει καμία βάση για σοβαρές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα αυτή τη στιγμή, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Δεν υπάρχει καμία βάση για σοβαρές διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα αυτή τη στιγμή, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υποστηρίζοντας ότι από την επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης λείπει η σαφήνεια.

Οι Έλληνες πρέπει να ξεκαθαρίσουν τι θέλουν, τόνισε ο κ. Σόιμπλε και επεσήμανε ότι δεν υπήρξε συμφωνία κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά οι υπουργοί Οικονομικών δήλωσαν ότι η πόρτα για συνομιλίες παραμένει ανοιχτή.

Όπως είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, με την εκπνοή του δεύτερου προγράμματος δημιουργείται μια νέα κατάσταση και οποιοδήποτε νέο πρόγραμμα θα πρέπει να ενταχθεί στο πλαίσιο του ESM.

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση για την Ελλάδα», σημείωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και προέβλεψε ότι οι νέες συνομιλίες θα γίνουν υπό πιο δύσκολες συνθήκες. Επέρριψε δε την ευθύνη στην «ακατανόητη πλέον συμπεριφορά της Ελλάδας».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη λάβει ένα κούρεμα του χρέους της, ενώ, όπως είπε, τα επιτόκια της χώρας είναι πλέον πιο χαμηλά από εκείνα της Γερμανίας, σε σχετικούς όρους.

Εγώ πάντα τηρούσα τα συμφωνηθέντα, του κανόνες μας. Αν το έκαναν όλοι αυτό, η Ελλάδα δεν θα βρισκόταν σήμερα σε τόσο απελπιστική κατάσταση, συνέχισε σε σκληρό τόνο ο κ. Σόιμπλε.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, επανέλαβε ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να δεχθούν ή να απορρίψουν την συμφωνία διότι δεν υπάρχει πλέον και δεν υπήρχε ποτέ.

Υποστήριξε επίσης ότι δεν έχει νόημα να γίνονται συζητήσεις πριν από το δημοψήφισμα, αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για τη συνέχεια, λέγοντας πως όλα είναι ανοιχτά, και δήλωσε πως λυπάται για τον ελληνικό λαό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Peristeri News

Leave a Comment