PeristeriNews.gr
Οικονομία

Σήμερα το απόγευμα η νέα φορολοταρία


Σήμερα στις 6 το απόγευμα θα διενεργηθεί η λοταρία του υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με βάση τις δαπάνες που έκαναν οι φορολογούμενοι μέσω καρτών το μήνα Δεκέμβριο.

Μετά την κλήρωση τα αποτελέσματα για τους 1.000 τυχερούς που θα κερδίζουν 1.000 ευρώ ο καθένας θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.

Τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ανεβάζουν τις συναλλαγές του Δεκεμβρίου στα 2,8 δις. ευρώ το οποίο είναι και το μεγαλύτερο ποσό του 2017 κάτι που θα ανέμενε κανείς λόγω της ένεσης ρευστότητας που υπήρξε στην αγορά μέσα στον Δεκέμβριο και λόγω του Δώρου Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα αλλά και εξαιτίας του έκτακτου κοινωνικού μερίσματος μερίσματος το οποίο ξεπέρασε το 1 δις. ευρώ.

Αν προστεθούν και οι συναλλαγές του Δεκεμβρίου, τότε για ολόκληρο το 2017 προκύπτουν πληρωμές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες που ξεπερνούν συνολικά τα 25,5 δις. ευρώ.

Οι συναλλαγές του Δεκεμβρίου, αποτελούν και ρεκόρ έτους. Μέχρι τώρα, ο καλύτερος μήνας ήταν ο Ιούλιος με 2,197 δις. ευρώ και ο Αύγουστος με 2,153 δις. ευρώ προφανώς λόγω του τουρισμού. Ωστόσο, τον Δεκέμβριο η αυξημένη ρευστότητα στην αγορά έφερε και το ρεκόρ των 2,8 δις. ευρώ.

Οι ενέσεις ρευστότητας ήρθαν από διάφορες πλευρές:

1. Στα 850 εκατ. ευρώ εκτιμάται η ρευστότητα από τα μερίσματα που μοίρασε η κυβέρνηση. Εκτός από το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα, δόθηκαν επίσης το νησιωτικό επίδομα αλλά και το έκτακτο επίδομα θέρμανσης στους νομούς της χώρας με τις χειρότερες καιρικές συνθήκες.

2. Περίπου 300 εκατ. ευρώ μοιράστηκαν στους συνταξιούχους μέσα από τη διαδικασία επιστροφής των εισφορών υγείας που είχαν παρακρατηθεί παράνομα.

3. Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε αυξημένες επιστροφές ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων καθώς με βάση τα στοιχεία του Δεκεμβρίου θα κριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 500 εκατ. ευρώ πουτ ενέκρινε το Eurogroup και πάλι για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.

4. Από μόνο του το δώρο Χριστουγέννων είναι μια σημαντική ένεση ρευστότητας το ύψος της οποίας ξεπερνά τα 2,7-2,8 δις. ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment