PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σήμερα θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου Πρωθυπουργού


Πυρετώδεις διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στα κομματικά επιτελεία, μετά την ιστορική συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας.

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στα κομματικά επιτελεία, μετά την ιστορική συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς θα έχουν τις επόμενες ώρες νέα τηλεφωνική επικοινωνία, προκειμένου να ανακοινώσουν το όνομα του νέου πρωθυπουργού, καθώς και τα ονόματα των μελών της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί κατέληξαν σε συμφωνία για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, κατά τη συνάντηση που είχαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια το βράδυ της Κυριακής.

Οι πληροφορίες συγκλίνουν στο όνομα του Λουκά Παπαδήμου, πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ωστόσο αυτό ακόμα δεν επαληθεύεται.

Σε κάθε περίπτωση, το όνομα του νέου πρωθυπουργού θα ανακοινωθεί -όπως όλα δείχνουν- μαζί με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.Οι διαπραγματεύσεις των κομματικών επιτελείων συνεχίζονται για τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νέα Δημοκρατία ζητά αλλαγές στα υπουργεία που εμπλέκονται στις εκλογικές διαδικασίες, δηλαδή στα υπουργεία Εσωτερικών, Δημόσιας Τάξεως, Δικαιοσύνης, καθώς και στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Επίσης, ζητείται αλλαγή κυβερνητικού εκπροσώπου ενώ συζήτηση γίνεται και για το υπουργείο Εξωτερικων.Ακόμη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα στηρίξει τη λήψη νέων μέτρων, αλλά θα δείξει ανοχή σε όσα έχουν ήδη ψηφιστεί.

«Η νέα κυβέρνηση θα είναι συγκεκριμένου στόχου και χρόνου» δήλωσε στο Mega ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν παίρνει συγχωροχάρτι για τα όσα έκανε τα τελευταία 2 χρόνια» δήλωσε στο ίδιο κανάλι ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης.

Εξάλλου, κατά την επικοινωνία των δύο πολιτικών αρχηγών αναμένεται να «κλειδώσει» και η ημερομηνία των πρόωρων εκλογών. Τα οικονομικά επιτελεία των δύο κομμάτων κατέληξαν ότι η καταλληλότερη ημερομηνία για τις εκλογές είναι η 19η Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment