PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σήμερα στον ανακριτή ο Τσοχατζόπουλος


Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου έδωσε εντολή για την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού και των τεσσάρων συγκατηγορουμένων.

Στον ανακριτή οδηγείται τη Δευτέρα του Πάσχα ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, που κρατείται, στον τρίτο όροφο της ΓΑΔΑ στα κρατητήρια του τμήματος ασφαλείας ανηλίκων, από τη Μ. Τετάρτη για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Το βράδυ του Μ. Σαββάτου οι συνήγοροι του κ. Τσοχατζόπουλου, πέρασαν στην αντεπίθεση διατυπώνοντας τέσσερα κρίσιμα ζητήματα αλλά και θέμα παραβίασης της Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κάνοντας λόγο για «θεαματικό» ή «θεατρικό» τρόπο που εκτελέστηκε το ένταλμα σύλληψης και επισημαίνουν ότι δεν προηγήθηκε κλήση σε απολογία.

“Θέλαμε να αποφύγουμε έναν νέο Χριστοφοράκο” λένε οι δικαστικοί, δικαιολογώντας τη χρονική συγκυρία της σύλληψης του Τσοχατζόπουλου. Ο ίδιος έστρεψε τα “πυρά” του κατά των Βενιζέλο-Σαμαρά μιλώντας για ένα προεκλογικό δώρο.

Για σύσταση παράνομης οργάνωσης κάνει λόγο το πόρισμα των εισαγγελέων που δόθηκε στη δημοσιότητα και «καίει» το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ενώ διατυπώνεται η άποψη ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος «αγνοεί τους νόμους του κράτους».

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου έδωσε εντολή για την δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού και των τεσσάρων συγκατηγορουμένων.

Ήδη προφυλακίστηκε ο πρώτος κατηγορούμενος για την υπόθεση, Αστέριος Οικονομίδης, που μετά από πολύωρη απολογία του ενώπιον του Ειδικού Ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ την Τρίτη θα απολογηθούν οι Νίκος Ζήγρας, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, λογίστρια εκπρόσωπος στην Ελλάδα τριών off shore εταιρειών και Γιώργος Σαχπατζίδης, επιχειρηματίας, βασικός μέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, που εμπλέκεται σε αγοραπωλησίες των ακινήτων μεταξύ της εταιρείας TORCASO και της μονής Βατοπεδίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment