PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την Υγεία


Περιλαμβάνει διατάξεις για την αναδιάρθρωση και ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων, το ΕΣΥ, τη δραστική ουσία και τα γενόσημα.

Το σχέδιο νόμου για τα εκκρεμή ζητήματα στον τομέα της Υγείας βρίσκεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής. Περιλαμβάνει διατάξεις για την αναδιάρθρωση και ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων, το ΕΣΥ, τη δραστική ουσία και τα γενόσημα.

Η ενοποίηση των Ταμείων, συμπεριλαμβάνεται στα μέτρα που πρέπει ληφθούν μέχρι το τέλος του μήνα, για να γίνει η εκταμίευση του νέου δανείου.

Στο φορέα που δημιουργείται εντάσσονται, το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ), οι τομείς του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και οι τομείς αυτού “ΤΕΑΠΟΚΑ” και “ΤΑΔΚΥ”, το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) ως προς την επικουρική ασφάλιση, οι τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και o Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ, σε ότι αφορά την επικουρική ασφάλιση των ασφαλισμένων του.

Στο νέο Ταμείο, το οποίο θα καλύπτει 2,5 εκατομμύρια εργαζομένους και 1,5 εκατ. συνταξιούχους, θα ασφαλίζονται υποχρεωτικά οι νεοπροσλαμβανόμενοι στον Ιδιωτικό, Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, στις Τράπεζες και τις Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας.

Mέχρι τις 31-12-2014 -σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου- στο φορέα που δημιουργείται δεν θα γίνει καμία πρόσληψη, ενώ ο αριθμός του προσωπικού που μεταφέρεται από τα ταμεία που ενοποιούνται θα μειωθεί σταδιακά, κατά την ίδια περίοδο κατά 30%.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment