PeristeriNews.gr
Οικονομία

Σήμερα η υπογραφή του μνημονίου κατανόησης για το Ελληνικό


Εντός της ημέρας αναμένεται η υπογραφή του μνημονίου κατανόησης ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και τους αναδόχους για την επένδυση στο Ελληνικό, όπως έκανε γνωστό η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, η οποία γνωστοποίησε ότι οι τελευταίες εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης έχουν ήδη διευθετηθεί. 

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, στο μνημόνιο θα καταγραφούν οι αλλαγές που έχουν προκύψει στην πορεία για την τελική υπογραφή της συμφωνίας.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος έσπευσε πάντως να θυμίσει ότι χρονικός ορίζοντας για την υπογραφή της σύμβασης είναι η 16η Νοεμβρίου και πρόσθεσε ότι η υπογραφή του μνημονίου κατανόησης «δεν σημαίνει και ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων».

Όπως είπε, επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν ουσιαστικές αλλαγές που θα κατοχυρώνουν το δημόσιο συμφέρον, όπως το εμπροσθοβαρές των επενδύσεων και η αύξηση της έκτασης πρασίνου με αντίστοιχη μείωση της δόμησης.

Ακόμη, ανέφερε ότι έχει διευθετηθεί και η εκκρεμότητα σε σχέση με τις αλλαγές στη δομή της ΥΠΑ.

Η κ. Γεροβασίλη διέψευσε ότι τίθεται από τους δανειστές θέμα ασυλίας των μελών του νέου υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων.

«Καμία άλλη υποχρέωση δεν υπάρχει, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση», ξεκαθάρισε και αναφέρθηκε εκ νέου στις δύο εκκρεμότητες της ΥΠΑ και του Ελληνικού, οι οποίες διευθετήθηκαν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment