PeristeriNews.gr
Οικονομία

Σημάδια ανάκαμψης στην οικονομία


Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού με θέματα ανάπτυξης και οικονομίας.

“Η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει να φαίνεται”, υποστήριξε κορυφαίος υπουργός, μετά την ολοκλήρωση της διυπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, με αντικείμενο τον σχεδιασμό του κυβερνητικού έργου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πέρα από το δημοσιονομικό πλαίσιο, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ενώ μεταφέροντας το “πνεύμα” με το οποίο κινείται η κυβέρνηση, τόνισε ότι αφορά στο “πώς κουμπώνουμε στον δημοσιονομικό σχεδιασμό αναπτυξιακές προτεραιότητες ανά τομέα και υπουργείο” και επιπρόσθετα, στο πώς θα “ξεμπλοκάρουν” αναπτυξιακές διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσίασε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης μακροοικονομικά στοιχεία, βάσει των οποίων η ανάκαμψη έχει ξεκινήσει να φαίνεται και η ύφεση “ρηχαίνει”. Ορισμένα από αυτά τα στοιχεία αφορούν στην αύξηση των εξαγωγών, στην οποία έχουν παίξει σημαντικό ρόλο οι εξαγωγές αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων, καθώς επίσης και μια ανάκαμψη, ωστόσο σε “μικρό” ποσοστό”, της εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος έλεγε ότι παραμένει η πρόθεση της κυβέρνησης για εξίσωση των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης, προσθέτοντας ότι εξετάζονται και “εναλλακτικές” λύσεις.

Επιπλέον, χαρακτήρισε ως “απόλυτα διαχειρίσιμη” την υστέρηση των εσόδων, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ήδη βρίσκεται “μπροστά” όσον αφορά στο έλλειμμα.

Όσον αφορά στο σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας που, σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε στη σύσκεψη, η τελική του μορφή θα πρέπει να έχει εγκριθεί έως τις 15 Απριλίου από το Υπουργικό Συμβούλιο, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα γίνει στο τέλος του μήνα μια “ανεπίσημη” συζήτηση με τους εκπροσώπους της τρόικας στη βάση όσων έχουν ήδη προγραμματιστεί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα από την εφορία

Peristeri News

Καταφθάνει ο λογαριασμός του νέου ΕΝΦΙΑ

Peristeri News

Πότε και πόσο αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα

Peristeri News

Leave a Comment