PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σφοδρές αντιδράσεις για την απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο


Την απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας αποφάσισε για αύριο Τρίτη από τις έξι το πρωί έως τις 11 το βράδυ και την Τετάρτη έως τις τρεις το μεσημέρι, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Την απαγόρευση συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας αποφάσισε για αύριο Τρίτη από τις έξι το πρωί έως τις 11 το βράδυ και την Τετάρτη έως τις τρεις το μεσημέρι, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση. Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «κυβερνητικό αυταρχισμό», ενώ στο ίδιο κλίμα και η ΑΔΕΔΥ επιτίθεται στην κυβέρνηση και καλεί τα μέλη της σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, λόγω των εργασιών της «Άτυπης Συνόδου του Συμβουλίου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων» στο Ζάππειο Μέγαρο απαγορεύονται, από 06:00 ώρα μέχρι και την 23:00 ώρα της Τρίτης 01 Απριλίου και από 06:00 ώρα μέχρι και την 15:00 ώρα της Τετάρτης 2 Απριλίου, οι υπαίθριες συγκεντρώσεις ή πορείες στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – λεωφόρους:

Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου) – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – Πλ. Φιλικής Εταιρείας – Καψάλη – Καρνεάδου – δεξιά Μαρασλή – αριστερά Υψηλάντου – αριστερά Μονής Πετράκη – δεξιά Ραβινέ – δεξιά Βλ. Μπένση – δεξιά Βασ. Σοφίας – αριστερά Ηριδανού – αριστερά Ίωνος Δραγούμη – δεξιά Δημητρέσσα – αριστερά Αντιφίλου – δεξιά Αλκμάνος – συνέχεια Ταξίλης – αριστερά Γαζιάς – δεξιά Αλκαίου – δεξιά Ούλωφ Πάλμε – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπύρου Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλ. Πλαστήρα – Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – αριστερά Αρδηττού – Καλλιρρόης – αριστερά Πίσσα – δεξιά Θαρύπου – αριστερά Κασομούλη – δεξιά Σφιγγός – δεξιά Λαγουμιτζή – αριστερά Ευρυδάμαντος – δεξιά Γαλαξία – δεξιά Συγγρού – αριστερά Φραγκούδη – δεξιά Χαρ. Τρικούπη – συνέχεια Δημητρακοπούλου – αριστερά Δράκου – δεξιά Γαριβάλδι – αριστερά Ροβέρτου Γκάλλι – συνέχεια Θεωρίας – δεξιά Πρυτανείου – Στράτωνος – αριστερά Θέσπιδος – Κυδαθηναίων – αριστερά Κόδρου – Βουλής – δεξιά Κολοκοτρώνη μέχρι την συμβολή της με την οδό Σταδίου.

ΣΥΡΙΖΑ

«Η εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή ενόψει των αυριανών κινητοποιήσεων για τη δημιουργία κόκκινων ζωνών και αποκλεισμού μέρους του κέντρου της Αθήνας, είναι άλλο ένα δείγμα ακραίου κυβερνητικού αυταρχισμού, αλλά και του πανικού που διακατέχει την κυβέρνηση λίγες ώρες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Κάνοντας λόγο για «κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα» και «αυταρχικές πράξεις», η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί «τον ελληνικό λαό να αντισταθεί στα κυβερνητικά σχέδια και να εκφράσει μαζικά και ειρηνικά την αντίθεση του στα μνημονιακά σχέδια λιτότητας και εξαθλίωσης».

ΑΔΕΔΥ

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, που κάνει λόγο για «αντιδημοκρατική απαγόρευση των συγκεντρώσεων και πορειών» και προσπάθεια «φίμωσης των εργαζομένων» και «αντισυνταγματική κατάργηση του δικαιώματος ειρηνικής έκφρασης διαμαρτυρίας».

Επίσης, καλεί σε συμμετοχή όλων των δημοσίων υπαλλήλων στο συλλαλητήριο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment