PeristeriNews.gr
Οικονομία

Σέλινγκ: Αν δεν πληρωθεί το ΔΝΤ δεν θα υπάρξει αυτόματα χρεοκοπία


Το ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει σήμερα τη δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν σημαίνει χρεοκοπία, δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

Το ότι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει σήμερα τη δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν σημαίνει πως η χώρα ολισθαίνει αυτόματα σε μία άμεση χρεοκοπία, δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ πριν την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη.

Όπως είπε, σε επόμενη φάση η διαδικασία προβλέπει να κληθεί η Ελλάδα από το ΔΝΤ να καταβάλει τη δόση, δίνοντας μία προθεσμία 14 ημερών, ενώ το επόμενο βήμα δεν είναι μία αυτόματη χρεοκοπία.

Ο Σέλινγκ είπε ότι δεν ανησυχεί ούτε για το ευρώ, καθώς είναι ισχυρό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, άρα δεν αναμένει να υπάρξουν επιπτώσεις.

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι η Ευρωζώνη είναι ανοικτή για περαιτέρω διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ωστόσο, κατά τη γνώμη του, η κατάσταση είναι αδιέξοδη.

Ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ δήλωσε πολύ απογοητευμένος και λίγο οργισμένος με την ελληνική στάση, δηλαδή, με την εγκατάλειψη των διαπραγματεύσεων και την προσπάθεια της Αθήνας να αυξήσει την πίεση στην Ευρωζώνη με την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, που, όπως είπε, απέτυχε.

Χαρακτήρισε περίεργο το σχέδιο δημοψηφίσματος και επανέλαβε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για επιστροφή της Ελλάδας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά πρόσθεσε ότι δεν είναι τόσο αισιόδοξος και προειδοποίησε ότι εάν λήξει σήμερα το πρόγραμμα βοήθειας δεν μπορούν να συνεχιστούν οι συνομιλίες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment