PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σε πύρινο κλοιό η νότια Καλιφόρνια


Περίπου 80.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στη νότια Καλιφόρνια.

Η πυρκαγιά, στην οποία έχει δοθεί η ονομασία Blue Cut Fire, ξέσπασε την Τρίτη στο ορεινό Πέρασμα Καχόν και επεκτάθηκε ραγδαία καίγοντας 103.700 στρέμματα και καταστρέφοντας δεκάδες κατοικίες κοντά σ’ έναν αυτοκινητόδρομο ανάμεσα στο Λος Άντζελες και το Λας Βέγκας.

Μέχρι να πέσει η νύχτα χθες, Τετάρτη, οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες γύρω από το 4% του πύρινου μετώπου, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους της Πυροσβεστικής. Οι ίδιοι αξιωματούχοι περιέγραψαν την πυρκαγιά ως ασυνήθιστα σφοδρή.

Οκτώ πυρκαγιές μαίνονταν χθες στην Καλιφόρνια, τρεις από τις οποίες κατέκαψαν χιλιάδες στρέμματα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ζήτησαν ενισχύσεις από άλλες Πολιτείες και την Εθνοφρουρά της Καλιφόρνιας. Μετεωρολόγοι έχουν δηλώσει πως η Νότια Καλιφόρνια αντιμετωπίζει απειλή μεγάλων πυρκαγιων μέχρι τον Δεκέμβριο, εξαιτίας της ξηρασίας και της ζέστης.

Η πυρκαγιά Blue Cut, που πήρε το όνομά της από ένα στενό φαράγγι βόρεια του Σαν Μπερναρντίνο απ’ όπου άρχισε, απειλεί την πόλη Ράιτγουντ κοντά σ’ ένα χιονοδρομικό κέντρο, καθώς και άλλες κοινότητες, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Οι αρχές ανακοίνωσαν πως υποχρεώθηκαν να κλείσουν τμήμα του διαπολιτειακού αυτοκινητόδρομου 15, που διέρχεται από το Πέρασμα Καχόν ανάμεσα στο Λας Βέγκας και την περιοχη του Λος Άντζελες.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Leave a Comment