PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος


Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, για λόγους δημόσιας υγείας, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου.

Η εν λόγω κήρυξη ισχύει από σήμερα 9 Σεπτεμβρίου και για τέσσερις μήνες.

Μπλόκα αστυνομικών στη Μόρια

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε αργά τη νύχτα στο ΚΥΤ της Μόριας, έπειτα από συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, με αφορμή την άρνηση ατόμων που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό ή είχαν ιχνηλατηθεί ως επαφές των κρουσμάτων να μπουν σε απομόνωση.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει δύο φραγμούς στο νησί, προκειμένου να αποτρέψουν τους πρόσφυγες και μετανάστες να μετακινηθούν στην πόλη της Μυτιλήνης.

Ο πρώτος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από το ΚΥΤ, όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο δεύτερος φραγμός έχει δημιουργηθεί στην περιοχή του Καρά Τεπέ.

Αρκετές χιλιάδες αλλοδαποί βρίσκονται κατά μήκος του κεντρικού οδικού άξονα μεταξύ των δύο φραγμών και άλλοι στα χωράφια γύρω από το ΚΥΤ της Μόριας.

Παραμένουν στο ΚΥΤ οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Σημειώνεται ότι η κατάσβεση της πυρκαγιάς περιμετρικά και εντός του ΚΥΤ Μόριας έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί.

Ωστόσο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην εγκατάσταση. Από το πρωί το έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμε ελικόπτερο.

Η πρώτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής για φωτιά στον καταυλισμό ήταν στις 11.30 το βράδυ. Νωρίτερα, στις 9 μ.μ. δύο δασικές πυρκαγιές είχαν ξεσπάσει στην αντίθετη πλευρά του νησιού, στις περιοχές Βατούσα και Αντίσσα με αποτέλεσμα την πολυδιάσπαση των πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού.

Να σημειωθεί πως δεν υπάρχει αναφορά για εντοπισμό νεκρών ή τραυματιών εντός της εγκατάστασης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment