PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σε αδιέξοδο οι φοιτητές που αναζητούν κατοικία στο Περιστέρι – Μεγάλες αυξήσεις στα ενοίκια


Ίσως μια από τις πιο δύσκολες χρονιές δείχνει η φετινή ως προς την εύρεση φοιτητικών κατοικιών για τους φοιτητές που καλούνται να έρθουν στην Αθήνα.

Οι αυξήσεις των ζητούμενων ενοικίων αγγίζουν ακόμη και το 12%-16% σε σχέση με πέρυσι στις φοιτητικές περιοχές της Αθήνας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συσσωρευτική αύξηση από το 2017 έως σήμερα να αγγίζει το 55%-60% στην Αθήνα.

Η δε διαθεσιμότητα για σχετικά προσιτές κατοικίες, έως 50 τ.μ. με μίσθωμα μέχρι 300 ευρώ, είναι μικρές ή μάλλον οριακές με ποσοστά έως 3,7%.

Την ίδια ώρα, στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό αυτό ξεπερνά μόλις το 11%.

Αυτά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, σε σχετική έρευνα του Πανελλαδικού Δικτύου Ε-Real Estates για περιοχές της Αθήνας, αλλά και της Θεσσαλονίκης, που διαθέτουν φοιτητικές κατοικίες με ζητούμενο μίσθωμα έως 300 ευρώ, καθώς και τη διαθεσιμότητα ακινήτων με βάση το ζητούμενο ενοίκιο.

Μηδενική διαθεσιμότητα φοιτητικών κατοικιών με μίσθωμα έως 300 ευρώ

Πέρυσι, την ίδια χρονική στιγμή, η διαθεσιμότητα φοιτητικών κατοικιών με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€, ήταν 10% στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Τη φετινή χρονιά, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα που προκύπτουν από τις αναρτημένες αγγελίες ακινήτων σε ιστοσελίδες, η αναζήτηση φοιτητικής κατοικίας άνω του 1ου ορόφου έως 50 τ.μ. με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€ στην Αθήνα και ιδιαίτερα στις φοιτητικές περιοχές καταγράφεται σχεδόν μηδενική.

Συγκεκριμένα, στις περιοχές του κέντρου των Αθηνών, οι κατοικίες άνω του 1ου ορόφου έως 50 τ.μ. που διατίθενται με ζητούμενο μίσθωμα έως 300 ευρώ, αποτελούν μόλις το 2,89% (12,47% το 2022) επί του συνόλου των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών άνω του 1ου ορόφου έως 50 τ.μ..

Παρόμοια εικόνα καταγράφεται και στις περιοχές των Δυτικών Προαστίων, όπου μόλις το 3,7% των κατοικιών άνω του 1ου ορόφου έως 50 τ.μ. διατίθενται με μίσθωμα έως 300 ευρώ τη φετινή χρονιά, έναντι του 14,29% πέρυσι.

Στις περιοχές των Νοτίων Προαστίων, η διαθεσιμότητα φοιτητικών κατοικιών με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€ είναι μηδενική (0,3%) ενώ στον Πειραιά 0,94%.

Αθήνα Δυτικά Προάστια : 6 στα 10 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 400€/μήνα

Σύμφωνα με τα δεδομένα που προκύπτουν από τους παρακάτω πίνακες, ο ενδιαφερόμενος φοιτητής που θα επιλέξει να αναζητήσει κατοικία στα Δυτικά Προάστια της Αττικής και κυρίως στο Αιγάλεω ή/και στο Περιστέρι, η διαθεσιμότητα φοιτητικών κατοικιών με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€ είναι μηδενική με ελάχιστες εξαιρέσεις σε ακίνητα μη ανακαινισμένα κατασκευής του 1970.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment