PeristeriNews.gr
Οικονομία

Σχέδιο Ράιχενμπαχ για φοροδιαφυγή και επενδύσεις


Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση

Άμεση εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για να υπάρξει ανάπτυξη, απορρόφηση των κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία και πολιτική βούληση για την πάταξη της φοροδιαφυγής ζητά ο επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Έχοντας καταθέσει την πρώτη τριμηνιαία έκθεση του για τη χώρα μας, ο κ. Ράιχενμπαχ, σε συνέντευξη του στο “Εθνος της Κυριακής”, επισημαίνει τις προτεραιότητες του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής και εξηγεί το ρόλο της ομάδας του.

Για την φοροδιαφυγή λέει ο κ. Ράιχενμπαχ, υπάρχει σχέδιο δράσης από τον Μάιο του 2011 το οποίο «έχει συμφωνηθεί με τις ελληνικές αρχές», αλλά τονίζει ότι απαιτείται πολιτική βούληση και υποστήριξη από τους πολίτες για να πετύχει. «Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής δεν θα είναι αρεστή σε όλους, αλλά είναι μια αναγκαιότητα για την κοινωνία στο σύνολό της από την άποψη της δικαιοσύνης και της δίκαιης κατανομής των βαρών», λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ράιχενμπαχ επισημαίνει ότι η Ε.Ε. παρέχει τεχνική βοήθεια «με τα καλύτερα εργαλεία και μεθόδους για να εντοπιστούν φοροφυγάδες» αλλά για να υπάρξουν χειροπιαστά αποτελέσματα πρέπει «όλοι να είναι εξίσου προσηλωμένοι στον στόχο».

Ο επικεφαλής της Ομάδας Κρούσης αναφέρεται ακόμα στην πολυνομία και τονίζει ότι έχει ζητήσει την απλούστευση της νομοθεσίας κυρίως στον επιχειρηματικό τομέα, και τις «πολλές και πολύπλοκες διαδικασίες για τις εξαγωγές». Ζητά μια ολοκληρωμένη δέσμη κανόνων «που θα είναι κατανοητοί σε όλους και εύκολα εφαρμόσιμοι».

Για τις επενδύσεις και το ξεμπλοκάρισμα του ΕΣΠΑ, ο κ. Ράιχενμπαχ τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να επικεντρωθεί στα μεγάλα έργα με οικονομικό αντίκτυπο, να ακυρώσει ανενεργά έργα ώστε να απελευθερωθούν κεφάλαια, να απλοποιησει το νομικό πλαίσιο, και να εξορθολογίσει τα συστήματα διαχείρισης.

Ο κ. Ράιχενμπαχ υπενθυμίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει την αύξηση της συγχρηματοδότησης της ΕΕ με ποσοστό έως και 85% ενώ έχει προτείνει πρόσθετη αύξηση μέχρι και το 95%.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment