PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σχέδιο για θερμό επεισόδιο στα σύνορα του Έβρου με πρόσκληση στα social media


Σε συναγερμό έχουν τεθεί τα σύνορα του Εβρου, καθώς τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε επίσημο κάλεσμα από ομάδες μεταναστών που βρίσκονται στην Τουρκία, προκειμένου να συγκεντρωθούν 70.000 άτομα σε κεντρική πλατεία της Αδριανούπολης και από εκεί να οδηγηθεί ένα τεράστιο καραβάνι προς τα σύνορα με σαφή εντολή να περάσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για μια ακόμη προκλητική ενέργεια από την Αγκυρα, καθώς, ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για αστυνομική καθοδήγηση του τεράστιου αυτού όγκου με σχέδιο και οργανόγραμμα που μαρτυρά μια συντονισμένη προσπάθεια για θερμό επεισόδιο.

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μυταράκης, έχοντας ενημερωθεί για το θέμα, προέβη σε αποκλειστική δήλωση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, τονίζοντας ωστόσο, πως τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις για οργανωμένη μετακίνηση: «Μέχρι τώρα δεν έχει παρατηρηθεί κάποια κινητικότητα που να μας ανησυχεί, ωστόσο σε κάθε περίπτωση η χώρα μας θα πράξει το καθήκον της: Θα προστατεύσει τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και το Διεθνές Δίκαιο».

Στα σύνορα, οι συνοριοφύλακες, ο στρατός και η αστυνομία βρίσκονται σε αυξημένη εγρήγορση προκειμένου εφόσον χρειαστεί να επέμβουν και να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση. Είναι ενδεικτικό ότι στον Εβρο θα βρίσκεται μέσα στις επόμενες ώρες και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η ανάρτηση στα social media

Πάντως, την ίδια ώρα μεταξύ ομάδων μεταναστών υπάρχει έντονη δράση δημοσιεύοντας μάλιστα και σχετική αφίσα με την οποία προσκαλούν κόσμο να συγκεντρωθεί σε κεντρική πλατεία της Αδριανούπολης σήμερα, προκειμένου από εκεί να ξεκινήσει η πορεία προς τα σύνορα.

Μάλιστα, αναρτούν στοιχεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μιλούν για μεγάλη κινητοποίηση.

Παράλληλα, υπάρχουν προσωπικοί λογαριασμοί στα social μέσω των οποίων προβάλλονται βίντεο που δείχνουν μετανάστες να ξεκινούν με διάφορους τρόπους και μέσα ακόμα και από την Κωνσταντινούπολη για το ταξίδι προς την Ανδριανούπολη δίνοντας ραντεβού ο ένας στον άλλο, ενώ παράλληλα στέκονται στην… απουσία της αστυνομίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δείτε, όλα ελεύθερα, πουθενά αστυνομία. Πάμε»!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Πότε λήγουν οι παλιές ταυτότητες

Peristeri News

Πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας με το μήνα – Πως υπολογίζονται

Peristeri News

Leave a Comment