PeristeriNews.gr
Οικονομία

Σαπέν: Να υπάρξει σήμερα συμφωνία για την Ελλάδα


Συμφωνία για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup, η οποία θα ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση χρημάτων στη χώρα εντός της εβδομάδας, θέλει η Γαλλία, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της, Μισέλ Σαπέν.

«Πηγαίνω στις Βρυξέλλες με τη διάθεση ότι θα πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία αυτό το απόγευμα. Αυτό θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης και την καταβολή των κεφαλαίων στην Ελλάδα», ανέφερε ο Σαπέν σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει αξιοσημείωτες προσπάθειες και πρόσθεσε πως «είναι κάπως περίεργο που ζητάμε συνέχεια περισσότερα από την Ελλάδα».

Οι δηλώσεις του κ. Σαπέν έρχονται λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το κρίσιμο Eurogroup στις Βρυξέλλες και μετά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στις Βρυξέλλες θεωρούσαν, χθες το βράδυ, δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη την επίτευξη συμφωνίας σήμερα, είτε σε τεχνικό επίπεδο είτε στη διάρκεια της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας είναι το «αγκάθι» στην επίτευξη συμφωνίας, δεδομένου ότι για τα υπόλοιπα θέματα φαίνεται ότι υπάρχει προσέγγιση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment