PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σαμαράς προς υπουργούς: Ξεχάστε φέτος τις διακοπές!



«Ξεχάστε φέτος τις διακοπές» ήταν ουσιαστικά η πρώτη σαφής οδηγία που έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στους νέους υπουργούς.

«Ξεχάστε φέτος τις διακοπές» ήταν ουσιαστικά η πρώτη σαφής οδηγία που έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στους νέους υπουργούς. Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος, κατόπιν εντολής του κ. Σαμαρά, διεμήνυσε προς όλους τους υπουργούς ότι σε περίπτωση που κάποιο μέλος της κυβέρνησης, υπουργός ή υφυπουργός, προτίθεται να μεταβεί στο εσωτερικό ή το εξωτερικό για οποιοδήποτε λόγο, απαιτείται η προηγούμενη συγκατάθεση του πρωθυπουργού.

«Ως εκ τούτου, παρακαλούμε όπως ενημερώνετε εκ των προτέρων σχετικώς τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης» κατέληξε. Αυτό προβλέπεται στο άρθρο 44 του Προεδρικού Διατάγματος 63/2005. Με άλλα λόγια, κανείς δεν θα φεύγει από την Αθήνα αν προηγουμένως δεν ενημερώσει τον πρωθυπουργό πού θα πάει, πόσες ημέρες θα λείψει και για ποιο λόγο.

Προφανώς, λόγοι αναψυχής αυτή την περίοδο δεν θα γίνονται δεκτοί. Να θυμίσουμε ότι ανάλογη οδηγία είχε δώσει παλαιότερα και ο Κώστας Καραμανλής που ξεκαθάριζε στους υπουργούς «να ξεχάσουν τα μπάνια», ενώ και ο Γιώργος Παπανδρέου τον Ιούλιο του 2011 τόνιζε στο υπουργικό συμβούλιο πως «φέτος το καλοκαίρι μάς περιμένει πολλή δουλειά στην Αθήνα. Πρέπει να τηρήσουμε αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί και τα όσα έχουμε συμφωνήσει με την τρόικα προκειμένου να σωθεί η Ελλάδα».

Την ίδια ώρα ο Αντώνης Σαμαράς, που εξακολουθεί να παραμένει κλινήρης στο σπίτι του στην Κάτω Κηφισιά λόγω του γνωστού προβλήματος στο δεξί μάτι, σβήνει και γράφει ονόματα που θα στελεχώσουν την κρατική μηχανή, τη Βουλή και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που έχει μείνει χωρίς γραμματέα μετά τη υπουργοποίηση του Ανδρέα Λυκουρέντζου στο χαρτοφυλάκιο της Υγείας.

Αρχικά υπήρχε η σκέψη να τοποθετηθεί γραμματέας ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, κάτι που φαίνεται πως ήθελε και ο ίδιος. Ομως υπήρξε εμπλοκή με το όνομά του (κάποιοι λένε ότι τέθηκε βέτο από σημαίνων πολιτικό πρόσωπο) και το πιθανότερο είναι να αναλάβει επικεφαλής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, θέση που μέχρι πρότινος είχε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης που τώρα προαλείφεται για πρόεδρος της Βουλής.

Οσον αφορά τους τρεις αντιπροέδρους του Κοινοβουλίου, τις θέσεις αναμένεται να διεκδικήσουν οι Κωνσταντίνος Τασούλας, Γιάννης Τραγάκης, Σπύρος Ταλιαδούρος και Αθανάσιος Νάκος. Αποφάσεις πρέπει να ληφθούν σύντομα και για τις θέσεις των γενικών γραμματέων στα υπουργεία καθώς επίσης και των προέδρων των μεγάλων οργανισμών.

Οι αλλαγές αυτές θα γίνουν από τον κ. Σαμαρά σε συνεννόηση με τον κάθε υπουργό στον οποίο θα υπάγεται ο κάθε γραμματέας ή ο κάθε οργανισμός, έτσι ώστε να λειτουργήσει όσο το δυνατόν πιο εύρυθμα ο κρατικός μηχανισμός. Για κάποιες από τις θέσεις αυτές -κατά πάσα πιθανότητα- θα έχουν λόγο επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά. Ανθρωπος-κλειδί γι’ αυτές τις συνεννοήσεις θεωρείται ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Δημήτρης Σταμάτης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Γ. Γεραπετρίτης: Εκτιμώ θα υπάρξει επαναξιολόγηση της Τουρκίας για τη Μονή της Χώρας

Peristeri News

Leave a Comment