• Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Σ.Κανέλλος: «Σε επιφυλακή η πολιτική προστασία του Δήμου Περιστερίου»

Peristeri News
Φεβρουάριος28/ 2013

Δηλώσεις του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Περιστερίου για τις δύσμενείς καιρικές συνθήκες που πέρασε το Λεκανοπέδιο.

Αναλυτικά η δήλωση του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Περιστερίου Στυλιανού Κανέλλου:

“Μετά την ενημέρωση που είχαμε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την πρόγνωση των δυσμενών καιρικών συνθηκών, είχε τεθεί σε επιφυλακή από τα μεσάνυχτα, με εντολή μου, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Περιστερίου, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τυχόν συμβάντα.

Από τις 4:30 τα ξημερώματα που ξεκίνησε η νεροποντή, επανδρωμένα συνεργεία του Δήμου περιπολούσαν τα ευαίσθητα σημεία για πλημμυρικά φαινόμενα, ώστε να επεμβαίνουν άμεσα για να διαφυλάξουν τη ζωή και την περιουσία των δημοτών μας.

Λόγω της υπερχείλισης των αγωγών ομβρίων υδάτων από την ακραία βροχόπτωση, πετάχτηκαν οι σχάρες των κεντρικών αγωγών και το προσωπικό μας τις τοποθετούσε και πάλι, για να μην προκληθούν ατυχήματα.

Επίσης, από την πρωτοφανή ροή υδάτων παρασύρθηκαν δεκάδες κάδοι απορριμμάτων, οι οποίοι επανατοποθετούνταν στη θέση τους.

Μάλιστα, προχωρήσαμε στη διάσωση ενός υπερήλικα στην περιοχή Τσαλαβούτα, όπου κατά τη μεγάλη βροχόπτωση βρέθηκε εγκλωβισμένος από τα νερά πάνω σε πεζοδρόμιο.

Ακόμη, χρειάστηκε να επέμβουμε όταν δύο αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν στην περιοχή Άστρα Χώματα και με γερανοφόρα τα επαναφέραμε στη θέση τους.

Το δίκτυο της πόλης μας λειτούργησε σε ικανοποιητικό επίπεδο, πλην της Παρακηφισίας Οδού όπου υπερχείλισε το ποτάμι και δεν μπορούσαν να απορροφηθούν τα όμβρια της περιοχής της Τσαλαβούτας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό του Δήμου Περιστερίου, που με κίνδυνο τη ζωή τους και κάτω από αντίξοες συνθήκες πρόσφεραν αυτές τις σημαντικές υπηρεσίες.”