PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σ.Ε.Π.Ε «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»: Προετοιμαζόμαστε άμεσα για μεγάλη απεργία


Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» στην οποία τονίζει την σφοδρότητα του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

Να ανατρέψουμε τα σχέδια τους. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.

Προετοιμαζόμαστε άμεσα για μεγάλη απεργία, στον αντιασφαλιστικό όλεθρο.

Φέρνουν γρήγορο θάνατο για το Ασφαλιστικό. Πρέπει να τους σταματήσουμε

Η σφοδρή επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και στοχεύει την Κοινωνική Ασφάλιση μας φέρνει αντιμέτωπους με καταστάσεις που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι τον 19ο αιώνα. Δεν πρόκειται για κάποια νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, αλλά για την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης είχε απομείνει. Κυβέρνηση, ΕΕ, επιχειρηματικοί όμιλοι μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο να παραμιλάμε και να ψιθυρίζουμε πως “υπάρχουν και χειρότερα”! Γι’ αυτό μαζί πολλαπλασιάζουν εκβιασμούς, απειλές, ψεύτικες υποσχέσεις, επαναφέρουν και δημιουργούν νέα διλήμματα, επεξεργάζονται σχέδια για να μην αντιδράσουμε αποτελεσματικά.

Ο αντιασφαλιστικός νόμος δεν έρχεται για να «σωθεί» το ασφαλιστικό! Αλλά για να ενισχυθούν τα κέρδη της αστικής τάξης, τα «επενδυτικά» κίνητρα στα ντόπια και ξένα αρπακτικά, η εξυπηρέτηση του τοκογλυφικού χρέους, η υποταγή στο δημοσιονομικό σφαγείο της ευρωζώνης. Δεν είναι ένα απλό προαπαιτούμενο! Αλλά μια στρατηγική απάντηση του κεφαλαίου και της ΕΕ στην καπιταλιστική κρίση, μια αγωνιώδης προσπάθεια να σώσουν τα κέρδη τους μέσα από τη δουλοποίηση των εργαζομένων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι πολιτικοί της σύμμαχοι και οι «δανειστές» έχουν αποφασίσει να μας τελειώσουν. Ετοιμάζονται για τη μεγάλη μάχη του ασφαλιστικού και του εργασιακού, σε συνδυασμό με την επίθεση στους φτωχομεσαίους αγρότες και τη συγκρότηση του Ταμείου γενικού ξεπουλήματος, που έρχονται τις επόμενες εβδομάδες. Να μην τους λυπηθούμε. Με το νόμο αυτό γενικεύεται και κλιμακώνεται η εκμετάλλευση του συνόλου των εργαζομένων, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καταστρέφονται οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες και τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης. Επιβάλλεται ένας απίστευτος ρατσισμός απέναντι στη νέα γενιά που την «αξιολογούν» για μια σύνταξη των 170 Ε, ένα μισθό των 300 Ε και μια δουλειά 5μηνης ανάσας (όταν τη βρίσκει) μέσα στην ασφυξία της ανεργίας και της μετανάστευσης. Ετοιμάζουν σε όλο το λαό «μαύρα γηρατειά» με επιδόματα πείνας και περίθαλψη «ράντζου» σε νοσοκομεία αποθήκες ανθρώπων.

Δεν θα παραιτηθούμε από τη ζωή μας. Δεν παραδίνουμε την κοινωνική ασφάλιση στα χέρια ιδιωτών. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κάνει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πιστή στο άρμα της ΕΕ, ακολουθεί κατά γράμμα τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Μετατρέπει το όποιο ένα δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης απέμεινε σε προσωπική υπόθεση του κάθε ενός από μας, ανάλογα με τις εισφορές και παροχές στον καθένα αναλόγως την τσέπη του.

Για να κερδίσουμε ΕΜΕΙΣ πρέπει να χάσει το ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Σήμερα δεν αρκεί η οργή, η αγανάκτηση από τη διάψευση των όποιων ελπίδων! Απαιτούνται αγώνες επιθετικοί, σκληρές αναμετρήσεις που θα στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αγώνες με σταθερό μέτωπο ενάντια σε κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο, ενάντια στο νέο και παλιό κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που προσπαθεί να συμβιβάσει τα αντίθετα, τα συμφέροντα του εργοδότη με τον εργαζόμενο, να συμφιλιώσει τις ανάγκες μας με τα κέρδη της εργοδοσίας.

Η φροντίδα για την Υγεία, την Πρόνοια, τις συντάξεις είναι δικαίωμα του λαού, βασικό συστατικό της ανάπτυξης και της κοινωνικής προόδου.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΜΑΧΕΣ την ημέρα που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή με προοπτική κλιμάκωσης του αγώνα.

Καλούμε σε γενικό απεργιακό και λαϊκό ξεσηκωμό ΑΜΕΣΑ. Δεν περιμένουμε τα αποτελέσματα της “διαπραγμάτευσης” – κοροϊδία.

Για να μπλοκάρουμε τον αντιασφαλιστικό νόμο και κάθε αντιλαϊκή επιλογή. Να μην τολμήσουν να το φέρουν στη Βουλή. Να αναπτυχθεί καυτό έδαφος οργής που θα αποτρέψει οποιονδήποτε να καταπατήσει τη λαϊκή θέληση και αποφασιστικότητα.

 

Για να ανατρέψουμε την κανιβαλική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κάθε κυβέρνηση που εφαρμόζει την ίδια πολιτική.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.   Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Leave a Comment