PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου: Η πανδημία απαιτεί μέτρα για τη δημόσια υγεία και όχι αστυνομία και καταστολή


Με αφορμή την ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων σε περιοχές της πόλης, η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κατηγορεί την κυβέρνηση για πλήρη αποτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ παράλληλα τονίζει πως η Δημοτική αρχή παρακολουθεί αμέτοχη αυτήν την απαράδεκτη πολιτική.

Τέλος απαιτεί την την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Περιστέρι και ζητά από την Δημοτική αρχή να βγει από την αδράνεια και να απαιτήσει ουσιαστικά μέτρα για την πανδημία που να στοχεύουν στην πρόληψη και ταυτόχρονα θα συνοδεύονται από μέτρα που θα οδηγούν στην ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Περιστερίου:

«Η πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την πανδημία είναι πλέον προφανής αφού έχουμε εκατόμβες νεκρών και ασθενείς που δεν έχουν ούτε την απαιτούμενη παρακολούθηση στην κοινότητα ούτε τις απαραίτητες συνθήκες νοσηλείας με δεκάδες ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Την ίδια ώρα τα νοσοκομεία στενάζουν και οι ασθενείς με άλλες παθήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα για να προσεγγίσουν τις υπηρεσίες υγείας.

Η Κυβέρνηση προκειμένου να συγκαλύψει τις ευθύνες της επιλέγει να εφαρμόσει τα τυφλά lockdown και την καταστολή. Τελευταίο συμβάν σε αυτή την κατεύθυνση είναι η ανάπτυξη αστυνομικών δυνάμεων σε μια σειρά περιοχές ανάμεσα σε αυτές και το Περιστέρι.

Ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η Δημοτική αρχή παρακολουθεί αμέτοχη αυτήν την απαράδεκτη πολιτική της Κυβέρνησης ενώ ανέχεται τους εμπόρους της νύχτας να κερδοσκοπούν αξιοποιώντας την κόπωση της νεολαίας και την ανάγκη για μια ώρα διασκέδασης αφού εδώ και μήνες η εστίαση παραμένει κλειστή.

Η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου απαιτεί την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν «στρατοπεδεύσει» στο Περιστέρι.

Ζητούν η Δημοτική αρχή να βγει από την αδράνεια και να απαιτήσει ουσιαστικά μέτρα για την πανδημία που να στοχεύουν στην πρόληψη και ταυτόχρονα θα συνοδεύονται από μέτρα που θα οδηγούν στην ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Νίκος Ζούτσος
Δημοτικός Σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Περιστερίου»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment