PeristeriNews.gr
Διεθνή

Reuters: Πρωτοσέλιδο η πορεία, καμία αναφορά για την επέτειο


Στο πρωτοσέλιδό του φιλοξενεί, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τη σημερινή πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, δεν αναφέρει λέξη όμως για την επέτειο.

Στο πρωτοσέλιδό του φιλοξενεί, το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, τη σημερινή πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, δεν αναφέρει λέξη όμως για την επέτειο.

«Οι Έλληνες διαδηλώνουν, ενώ η Γαλλία και η Ισπανία είναι αντιμέτωπες με την πίεση (των αγορών)», αναφέρει ο τίτλος του άρθρου.

«Η ελληνική αστυνομία συγκρούστηκε με τους διαδηλωτές κατά της λιτότητας και η Ιταλία ανακοίνωσε σαρωτικές μεταρρυθμίσεις απέναντι στην αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους που την Πέμπτη ώθησε το κόστος δανεισμού για τη Γαλλία και την Ισπανία αισθητά υψηλότερα», επισημαίνει στην εισαγωγή του το ρεπορτάζ από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Όσον αφορά την Ελλάδα, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε: «Περισσότεροι από 30 000 Έλληνες βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που σημάδεψε την πρώτη δημόσια δοκιμή για τη νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα πρέπει να επιβάλει επώδυνες περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων, προκειμένου η χώρα να ποφύγει τη χρεοκοπία. Η ελληνική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον νέων διαδηλωτών που ήταν ντυμένοι στα μαύρα και προς ένδειξη διαμαρτυρίας χτυπούσαν τύμπανα, κυμάτιζαν κόκκινες σημαίες και φώναζαν: “ΕΕ και ΔΝΤ Έξω!”».

Σημειώνεται πως σε κανένα σημείο του εκτενούς άρθρου δεν γίνεται λόγος για την αιτία της σημερινής πορείας και για το ότι εδώ και 38 χρόνια στις 17 Νοεμβρίου πραγματοποιείται πορεία από το Πολυτεχνείο προς την Πρεσβεία των ΗΠΑ, εις μνήμην της εξέγερσης των φοιτητών το 1973.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

H Τουρκία αναστέλλει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Peristeri News

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Leave a Comment