PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ισπανία: Διαδηλώσεις κατά των περικοπών στην παιδεία


Καθηγητές και φοιτητές κατέβηκαν την Πέμπτη σε μεγάλη διαδήλωση στη Μαδρίτη κατά των δημοσιονομικών περικοπών που πλήττουν την παιδεία.

Καθηγητές και φοιτητές κατέβηκαν την Πέμπτη σε μεγάλη διαδήλωση στη Μαδρίτη κατά των δημοσιονομικών περικοπών που πλήττουν την παιδεία, τις παραμονές των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής που αναμένεται να δώσουν τη νίκη στη δεξιά και να ακολουθηθούν από άλλη μία περιστολή δαπανών στον δημόσιο τομέα.

Στα συνθήματα κυριαρχούσαν αιτήματα «για δημόσια παιδεία με ποιότητα και όχι στις δημοσιονομικές περικοπές» για την υπεράσπιση της παιδείας

Πολλοί από τους διαδηλωτές δήλωναν ότι θα ψηφίσουν στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής αλλά δεν έχουν ψευδαισθήσεις για το αποτέλεσμα και τις αλλαγές που μπορεί να φέρουν. «Τα πράγματα ολοένα θα χειροτερεύουν», έλεγαν.

«Η σοσιαλιστική κυβέρνηση δεν έχει τίποτε το σοσιαλιστικό. Εδώ και δύο χρόνια κάνουν δημοσιονομικές περικοπές και οι άλλοι θα κάνουν τα ίδια, ή χειρότερα», υποστήριζαν άλλοι.

Οι 17 ισπανικές περιφέρειες, οι οποίες διαθέτουν μεγάλους προϋπολογισμούς για την υγεία και την παιδεία θα πρέπει να φέρουν στο 1,3% του ΑΕΠ τους το δημόσιο έλλειμμά τους, ώστε η χώρα να μπορέσει να επιτύχει τον στόχο της που έχει οριστεί ως το 6% του ΑΕΠ φέτος.

Για να το επιτύχουν, πολλές, μεταξύ των οποίων η Μαδρίτη και η Καταλονία, έδωσαν εντολές για περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια των υπαλλήλων τους, που έχουν ήδη υποστεί μια μείωση 5% στους μισθούς τους, η εντολή για την οποία είχε δοθεί το Μάιο του 2010 από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

H Τουρκία αναστέλλει τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Peristeri News

Κίνα: Εκτόξευσε διαστημόπλοιο στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης

Peristeri News

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Leave a Comment