PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ρ. Αντωνοπούλου: Περίπου 200.000 νέες θέσεις εργασίας τους επόμενους μήνες


Περίπου 200.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στην Ελλάδα τους επόμενους οκτώ μήνες, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία επεσήμανε ότι το 2015 η ανεργία μειώθηκε στο 24,5%, αλλά η κυβέρνηση δεν πανηγυρίζει. Μιλώντας η κ. Αντωνοπούλου στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό υπογράμμισε ότι το 2015 δημιουργήθηκαν 112.000 νέες θέσεις εργασίας και η ανεργία έπεσε από το 25,5% στο 24,5%.

Ακόμη κατηγόρησε την Ν.Δ. για «κινδυνολογία, παρερμήνευση και επιλογή επιλεκτικών στοιχεία για να κάνουμε τον κόσμο να νοιώθει ότι κινδυνεύει». Ανέφερε ως παράδειγμα ότι ο πρ. υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είπε ότι τον Οκτώβριο χάθηκαν 56.000 θέσεις εργασίας. «Αυτό έγινε λόγω λήξης της εποχιακής εργασίας», εξήγησε η Ρ. Αντωνοπούλου και υπενθύμισε ότι ο κ. Βρούτσης «ξέχασε» ότι τον Οκτώβριο του 2014 είχαν χαθεί 66.000 θέσεις εργασίας λόγω λήξης της εποχιακής εργασίας.

Ακόμη απάντησε στην καταγγελία Βρούτση ότι ο ΟΑΕΔ έχει 100 εκατ. που δεν τα χρησιμοποιεί. Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας υπενθύμισε ότι πέρυσι στον απολογισμό ο κ. Βρούτσης παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε 400 εκατ. λιγότερα απ’ ό, τι είχε προϋπολογίσει για την καταπολέμηση και ότι το 2014 ο ΟΑΕΔ δεν χρησιμοποίησε 272 εκατ., ενώ φέτος δεν έχουν χρησιμοποιηθεί 100 εκατ. ευρώ.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment