Πολιτική

Ν. Παππάς: Να μην παίξει κανένα κόμμα παιχνίδι συμφερόντων

«Καλώ τη Ν.Δ. να συναινέσει άμεσα, να εργαστεί για να υπάρξει ΕΣΡ με νόμιμη σύνθεση. Πέρασε 1,5 μήνας από την ψήφιση του νόμου. Ελπίζουμε και στη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ. Δεν χρειάζεται και δεν πρέπει κανένα κόμμα της Βουλής να παίξει το παιχνίδι συμφερόντων», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς παρεμβαίνοντας στην συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2016.

Ο υπουργός απευθυνόμενος στη Ν.Δ. είπε ότι «δεν πρέπει να πέσει στην εύκολη κατηφόρα της “αριστερής παρένθεσης”. Έχετε στρατηγικό πρόβλημα. Οικοδομήσατε την εικόνα ότι είστε η παράταξη που κρατά την χώρα στην Ευρώπη και εμείς θα τον βγάζαμε. Χρειάζεστε νέο στρατηγικό όραμα».

Αναφερόμενος ο κ. Παππάς στο ασφαλιστικό τόνισε ότι «εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, θα καταφέρουμε να υπερασπιστούμε τους συνταξιούχους, ακόμη και μόνοι μας αν εσείς δεν συναινέσετε». Σχολιάζοντας την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε πως «μόνο ως εθισμό στην λογική των αλλεπάλληλων περικοπών μπορεί να εξηγηθεί η στάση της Ν.Δ.. Έχει κάνει 11 κύματα περικοπών και τώρα βρίσκουμε άρνηση όταν ζητάμε προτάσεις. Όσο δεν απαντάτε δικαιούμαστε να λέμε ότι οι θέσεις σας ταυτίζονται με των δανειστών».

Μάλιστα είπε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είχε δεσμευθεί σε 20 δισ. περισσότερα πρωτογενή πλεονάσματα, σε ελεύθερες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, στο να μην έχουν ρύθμιση οφειλών και ασφαλιστική κάλυψη 1,1 εκατ. φυσικά και νομικά πρόσωπα και βέβαια με απροστάτευτη την πρώτη κατοικία.

«Θα σταματήσουμε την καταστροφή. Μην κάνετε ότι ξεχνάτε πως μεσολάβησαν εκλογές. Βεβαίως δεν καταφέραμε όσα θέλαμε. Αλλά βάλαμε τον εαυτό μας στην κρίση του λαού», υπογράμμισε ο κ. Παππάς, υπενθυμίζοντας ότι το 2015 αυξήθηκε το πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών κατά 4,8% σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.

 

Related posts

Βουλή: Εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ

Peristeri News

Νέα Navtex νοτιοδυτικά της Κρήτης

Peristeri News

Βουλή: Ψηφίστηκε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας

Peristeri News

Leave a Comment