PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πυροβολισμοί με Καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ


Άγνωστοι άνοιξαν πυρ με Καλάσνικοφ εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, επί της Χαριλάου Τρικούπη, λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Δευτέρας.

Οι δράστες, που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, πυροβόλησαν από την οδό Διδότου προερχόμενοι από την οδό Ζωοδόχου Πηγής, στα Εξάρχεια.

Άνδρες των ΜΑΤ ανέφεραν πως είδαν άνδρα να τους πλησιάζει από την οδό Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά έχοντας προτεταμένο το χέρι και στη συνέχεια πυροβόλησε εναντίον τους.

Πυροβόλησε από απόσταση περίπου 40 μέτρων εναντίον του σκοπού της διμοιρίας που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Διδότου.

Σε δρόμο δίπλα από τη Χ. Τρικούπη εντοπίστηκαν τρεις κάλυκες πυροβόλου όπλου.

Την ώρα της επίθεσης, εντός του κτιρίου στον αριθμό 50 της Χ. Τρικούπη βρίσκονταν περίπου 30 άνθρωποι, ωστόσο δεν υπάρχει κανένας τραυματίας.

Στόχος φέρεται να ήταν ο σκοπός, πλαγίως της κλούβας των ΜΑΤ, που βρίσκεται πάντα επί τόπου.

Αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονται ότι είδαν δύο άνδρες, που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, ντυμένους στα μαύρα και με καλυμμένα όλα τα χαρακτηριστικά τους, να ανοίγουν πυρ με στόχο τον σκοπό της διμοιρίας των ΜΑΤ.

Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα, ενώ αξιωματικοί της Ασφάλειας μετέβησαν για να διευκρινίσουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίθεση σημειώθηκε μία ώρα πριν από το debate των υποψήφιων αρχηγών για την ηγεσία του νέου φορέα για την Κεντροαριστερά.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι η επίθεση σημειώθηκε στις 19.50, όταν η περιοχή είναι γεμάτη κόσμο, τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και οχήματα διέρχονται διαρκώς.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάιο του 2014 και τον Ιανουάριο του 2017, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είχαν μπει και πάλι στο στόχαστρο ένοπλης επίθεσης, ενώ είναι εξαιρετικά συχνές οι επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι οι δράστες ήθελαν νεκρό ή νεκρούς και εξετάζεται αν πίσω από το χτύπημα βρίσκεται εκ νέου η “Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας”, που έχει χτυπήσει δυο φορές με πανομοιότυπο τρόπο την αστυνομική δύναμη έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Αντιδράσεις

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε:

“Είμαστε στόχος κατ’ επανάληψη. Πριν λίγους μήνες τραυματίστηκε αστυνομικός, Έχουμε μιλήσει με τον αρμόδιο υπουργό, έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό, δεν έχουμε δει κανένα σχέδιο και τα Εξάρχεια είναι άβατο με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Οι αστυνομικοί έχουν εντολή να μην μπουν στο άβατο των Εξαρχείων. Κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας, μισή ώρα μετά το περιστατικό. Φαίνεται ότι το αντιμετωπίζουν ως ρουτίνα. Υπάρχουν μαγαζιά στην περιοχή, δεν είμαστε μόνοι. Υπάρχει ζωή στα Εξάρχεια. Θα επιβάλουμε στην κυβέρνηση να εξασφαλίσει την ασφάλεια όλων των πολιτών σε όλη την Αθήνα. Μας λένε ότι θα καταστρώσουν σχέδιο, το οποίο δεν το έχουμε δει ακόμη”.

Μιλώντας στην έναρξη του debate, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε: “Επικοινώνησε μαζί μου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας. Πρόκειται για δολοφονική ενέργεια, δεν είναι απλή υπόθεση. Υπάρχει εγκληματική αμέλεια για την ασφάλεια των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και των πολιτών της περιοχής”.

“Δεν είναι πρώτη φορά και δεν θα είναι τελευταία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει μια παράδοξη ανοχή στις εγκληματικές ενέργειες και ζητάμε την άμεση απομάκρυνση του κ. Τόσκα και την ανάληψη του υπουργείου από ένα υπεύθυνο άτομο”, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

“Είναι απολύτως καταδικαστέο το γεγονός. Πιστεύω ότι δεν είναι τυχαίο με το εγχείρημα που πάμε να συνενώσουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Θέλουν να οξύνουν την κατάσταση, θέλουν να υπάρξει νεκρός. Η απάντηση μας είναι ενότητα”, δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης.

Διαχειριστική ανεπάρκεια καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Νίκος Ανδρουλάκης, διερωτώμενος αν πρέπει να θρηνήσουμε νεκρούς προκειμένου να ληφθούν μέτρα.

“Τραγική ανικανότητα του κ. Τόσκα, πρέπει να παραιτηθεί απόψε ο κ. Τόσκας. Τώρα έχουμε επίθεση με Καλάσνικοφ, επίθεση δολοφόνων εναντίον ανθρώπινων ζωών. Πρέπει ο πρωθυπουργός αν έχει στοιχειώδη ευθιξία να παραιτήσει τον υπουργό του”, τόνισε ο Γιάννης Μανιάτης.

Το Μαξίμου, με ανακοίνωση του, καταδικάζει απερίφραστα την “προβοκατόρικη επίθεση” και σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ζητώντας την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στη δημοκρατία και βρίσκουν όλους τους πολίτες απέναντι”, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Οι σφαίρες στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Ο κ. Τσίπρας οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του”, ανέφερε στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Η αποψινή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι fake news, αλλά σφαίρες κατά της Δημοκρατίας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ. “Τρεις μόλις μέρες αφότου η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε το πρόβλημα της ανομίας, άγνωστοι με καλάσνικοφ πυροβόλησαν τους αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τα υβριστικά και συκοφαντικά σόου του κ. Τσίπρα στην Βουλή, δεν μπορούν να κρύψουν το μέγεθος του προβλήματος που ο ίδιος έχει προκαλέσει”, επισημαίνει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Leave a Comment