PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η οργάνωση που είναι πίσω από το χτύπημα στο ΠΑΣΟΚ


Σε κόκκινο συναγερμό έχει τεθεί η ΕΛ.ΑΣ μετά το χθεσινό χτύπημα με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς ο στόχος ήταν οι αστυνομικοί φρουροί της διμοιρίας που βρίσκονται συνεχώς έξω από το κτίριο.

Οι αστυνομικοί σημειώνουν πως από τύχη δεν υπήρξαν θύματα, καθώς οι σφαίρες καρφώθηκαν σε τοίχο δίπλα από την είσοδο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και σε κολόνα με πινακίδα της Τροχαίας, ενώ ο αστυνομικός που αντιλήφθηκε το περιστατικό ενημέρωσε εγκαίρως τους συναδέλφους του να καλυφθούν.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, οι δράστες ήθελαν νεκρό αστυνομικό, και φοβούνται πως θα επαναλάβουν ανάλογη επίθεση.

Σύμφωνα με το Βήμα, οι Αρχές αναζητούν ως δράστη της επίθεσης έναν μαυροφορεμένο άνδρα, ύψους 1,85μ., ο οποίος φέρεται να ταιριάζει και στο άτομο που είχε πραγματοποιήσει την προηγούμενη επίθεση στον ίδιο χώρο, στις αρχές Ιανουαρίου.

Για να εντοπίσουν τις κινήσεις του ή αν είχε συνεργούς, οι αστυνομικοί θα εξετάσουν το υλικό από τις κάμερες των γύρω επιχειρήσεων που θα πάρουν στα χέρια τους.

Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στις βολίδες και στους κάλυκες που περισυνελέγησαν από τον τόπο της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, και ειδικότερα εναντίον των δύο αστυνομικών φρουρών της διμοιρίας των ΜΑΤ, αναμένονται από στιγμή σε στιγμή, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διευκρινιστεί αν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλη επίθεση.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εξετάζουν ως πολύ πιθανό να πρόκειται για την «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», η οποία έχει χτυπήσει άλλες δύο φορές στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Το χτεσινό χτύπημα, όπως λένε αρμόδιοι αξιωματικοί, έχει ομοιότητες με την επίθεση στον ίδιο στόχο στις 10 Ιανουαρίου 2017, περίπου μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, γι’ αυτό εκτιμάται ότι δεν αποκλείεται να έχει σχέση η χτεσινή επίθεση με την πρόσφατη σύλληψη του 29χρονου στην πλατεία Αττικής.

Μέλη της ίδιας οργάνωσης έχουν πυροβολήσει και πάλι εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, πριν από τις ευρωεκλογές του 2014.

Η οργάνωση έχει αναλάβει επίσης την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον της πρεσβείας του Μεξικού και -με χειροβομβίδα- στη γαλλική πρεσβεία, όπου τραυματίστηκε ελαφρά ο αστυνομικός φρουρός, τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο του 2016, αντίστοιχα.

Είχαν προειδοποιήσει

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι στο κείμενο ανάληψης ευθύνης για την επίθεση το 2014 η ένοπλη ομάδα την χαρακτήριζε ως «πρόγευση για τους εξουσιαστές» και συνέχιζε: «Οι σύντροφοι που πραγματοποίησαν την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είδαν τους μπάτσους των ΜΑΤ που φυλούσαν το κτήριο. Μπορούσαμε να τους χτυπήσουμε. Θα ήταν μια δίκαιη ενέργεια. Η βαρβαρότητα των οργάνων της εξουσίας θα τσακιστεί από τη δύναμη των όπλων της αντίστασης. Δεν τους χτυπήσαμε αυτή τη φορά γιατί το πολιτικό σχέδιο της οργάνωσης είχε καθαρό στόχο ενάντια στο συγκεκριμένο πολιτικό μηχανισμό των αφεντικών».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η σημερινή ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας για τους χθεσινοβραδινούς πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη:

«Ανακοινώνεται ότι, όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στη χθεσινοβραδινή ένοπλη επίθεση σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι το ίδιο όπλο (τύπου πολεμικού τυφεκίου διαμετρήματος 7,62 mm Kalashnikov) το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις παρακάτω ένοπλες επιθέσεις:

• την 25-05-2014 κατά των κεντρικών γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.,

• την 31-07-2016 κατά των γραφείων της Πρεσβείας του Μεξικού και

• την 10-01-2017 σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα κεντρικά γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις υπήρξε ανάληψη ευθύνης από την τρομοκρατική οργάνωση «ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ»

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.). Οι έρευνες συνεχίζονται».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment