PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πυροσβεστική: 45 δασικές πυρκαγιές μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο


Σε 45 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, με τις περισσότερες από αυτές να αντιμετωπίζονται άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των εστιών αυτών, προστίθεται.

Συνολικά επιχείρησαν 1.012 πυροσβέστες με 424 οχήματα, 19 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 αεροσκάφη, 16 ελικόπτερα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος».

Συνδρομή παρείχε ο στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Ο.Τ.Α..

Όσον αφορά τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε Σταμάτα, Ροδόπολη, Διόνυσο Αττικής, η Π.Υ. επισημαίνει πως βρίσκεται σε ύφεση. Στο σημείο επιχειρούν 310 πυροσβέστες με 110 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα και το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος».

Την επιχείρηση κατάσβεσης στο μέτωπο αυτό συντονίζει ο αρχηγός του ΠΣ, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Νωρίτερα, στη διάρκεια έκτακτης ενημέρωσης, και ο κ. Χαρδαλιάς είχε αναφέρει για τη φωτιά στην Σταμάτα πως «η κατάσταση δείχνει σε ύφεση και βελτιωμένη», καθώς και ότι «το μέτωπο προς την Πεντέλη είναι ασφαλές».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη 31χρονος για πορνογραφία ανήλικων μέσω διαδικτύου

Peristeri News

Θρίλερ με πτώμα που βρέθηκε σε ρέμα στο Ίλιον

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία που νόθευε τόνους καυσίμων και ποτών

Peristeri News

Leave a Comment