PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πυρκαγιές σε Αττική, Βοιωτία, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Λάρισα


Διαδοχικά πύρινα μέτωπα εξελίσσονται τη Δευτέρα ανά τη χώρα.

Πιο αναλυτικά, στις φλόγες τυλίχθηκε το απόγευμα έκταση με χαμηλή βλάστηση στο Ύπατο Βοιωτίας. Επί τόπου είναι 21 πυροσβέστες με 10 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με επτά πυροσβέστες, δύο αεροσκάφη Petzetel και τρία Canadair.

Την ίδια ώρα, μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Ιτέα Φωκίδας. Επί ποδός βρίσκονται 27 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με έξι πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο Canadair και ισάριθμα Petzetel.

Παράλληλα, χαμηλή βλάστηση καίγεται στην περιοχή Άνω Βούναινα Λάρισας, όπου έσπευσαν 33 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με επτά πυροσβέστες, καθώς και δύο αεροσκάφη.

Υπό μερικό έλεγχο 

Στην Αττική υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Χατζίδια στο Κορωπί, όπου επιχείρησαν επτά πυροσβέστες με τρία οχήματα με τη συνδρομή και εθελοντικών οχημάτων, καθώς και η φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στα Νέα Παλάτια Ωρωπού Αττικής, όπου έσπευαν 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην Κερατέα Αττικής, όπου κινητοποιήθηκαν 32 πυροσβέστες με 11 οχήματα κι ένα ελικόπτερο, ενώ συνέδραμαν εθελοντικά οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ. Προληπτικά είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Λαυρίου στο ύψος της β΄ και γ΄ εισόδου Κερατέας, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Κατασβέστηκαν οι πυρκαγιές στη Σαλαμίνα επί της οδού Αντώνη Πρέκα και στην Κακή Βίγλα, όπως και στη Δυτική Αχαΐα στην περιοχή Κάτω Αλισσός, καθώς και στην Ηλεία στην περιοχή Καρδαμάς του δήμου Ήλιδας.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Δρούγος Δομοκού Φθιώτιδας. Κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με επτά πυροσβέστες, καθώς και τέσσερα αεροσκάφη Petzetel.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται και την Τρίτη, σε Δυτική Αττική, Κορινθία, Λακωνία, Κύθηρα, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, νησιά Ιονίου και Πρέβεζα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment