PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Χαϊδάρι: Στοίβαζαν σε φορτηγό αλλοδαπούς για την Ιταλία


Από 4.000 έως 5.000 ευρώ το άτομο χρέωναν τα μέλη κυκλώματος την παράνομη μεταφορά αλλοδαπών προς το εξωτερικό, αρχικά στην Ιταλία και κατόπιν σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

Δύο μέλη του, αλλοδαποί, συνελήφθησαν την Κυριακή στο Χαϊδάρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Άμεσης Δράσης (Ομάδας ΔΙ.ΑΣ), την ώρα που μετέφεραν 49 αλλοδαπούς, με προορισμό την Ιταλία.

Οι συλληφθέντες κατελήφθησαν σε προαύλιο χώρο υπό ανέγερση κτιρίου στην περιοχή του Χαϊδαρίου, να συντονίζουν και να επιβιβάζουν, στοιβάζοντας σε επικίνδυνες και ασφυκτικές συνθήκες, τόσο σε καρότσα φορτηγού, όσο και σε κλεμμένο αυτοκίνητο, το πλήθος αλλοδαπών.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι δράστες διακινούσαν μέσω του άτυπου συστήματος μεταφοράς χρημάτων «Hawala Banking» τα χρήματα που αποκόμιζαν.

Επιπλέον, για να αποκρύψουν την παράνομη δράση τους, είχαν τοποθετήσει στο κλεμμένο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο πλαστές πινακίδες, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε όχημα ίδιας μάρκας και χρώματος και το έθεταν σε λειτουργία με τη χρήση κλεψίτυπου ηλεκτρονικού κλειδιού.

Με δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίπτωση για κλοπή, πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, αντίσταση, καθώς και για παράβαση του νόμου περί μεταφοράς και προώθησης παράνομων αλλοδαπών στο εξωτερικό εκ κερδοσκοπίας κατά συναυτουργία, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Leave a Comment