• Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Πυρκαγιά στο Πάρκο Τρίτση

Peristeri News
Μάι14/ 2018

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στο νότιο μέρος του πάρκου Τρίτση.

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και με την συνδρομή του Δήμου Ιλίου κατάφεραν να ελέγξουν την φωτιά και να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Σε ανακοίνωσή της, η Περιφερειακή Οργάνωση Δυτικής Αθήνας του ΚΚΕ, όπου από την πρώτη στιγμή βρέθηκε εκεί με κλιμάκιο της, αναφέρει:

«Η πυρκαγιά δεν εξαπλώθηκε χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής. Οι πυροσβέστες που συμμετείχαν στην κατάσβεση είχαν να αντιμετωπίσουν την παντελή έλλειψη υποδομών πυροπροστασίας μέσα στο πάρκο. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να ανεφοδιαστούν τα οχήματα της Πυροσβεστικής έπρεπε να αναζητηθούν υδροστόμια εκτός του πάρκου, στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο της πυρκαγιάς και χρειάστηκε να σπάσουν το λουκέτο της κλειδωμένης μπάρας στην είσοδο του πάρκου.

Και το τελευταίο αυτό γεγονός, αναδεικνύει με τον πιο επικίνδυνο τρόπο ότι το πάρκο παραμένει αθωράκιστο μπροστά στο κίνδυνο της πυρκαγιάς. Είμαστε μόλις στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου και υπάρχει επιτακτική ανάγκη, εδώ και τώρα, να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πυροπροστασίας του πάρκου που αποτελεί πνεύμονα πρασίνου για τη Δυτική Αθήνα και το λεκανοπέδιο συνολικά».