PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πυρκαγιά στην Κερατέα, εκκένωση της περιοχής Μαρκάτι


Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 11:00 στην περιοχή Μαρκάτι στην Κερατέα Αττικής, ενώ δύσκολο είναι το έργο της Πυροσβεστικής, λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί ότι απειλούνται. Επίσης, πνέουν άνεμοι περίπου 4 μποφόρ με στροβιλισμούς που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Από την Πυροσβεστική υπήρξε κινητοποίηση και ήδη επιχειρούν για τη κατάσβεση της πυρκαγιάς 71 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 25 οχήματα και από αέρος 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Πριν από λίγο, μήνυμα από το 112 το οποίο έλεγε «Αν βρίσκεστε στο Μαρκάτι Κερατέας, εκκενώστε τώρα προς Λαύριο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», στάλθηκε στους κατοίκους του οικισμού Μαρκάτι.

Την ίδια ώρα, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Από πλευράς αστυνομίας, λόγω της πυρκαγιάς διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά λεωφόρο Κερατέας – Λαυρίου από την γέφυρα Αδάμ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη 31χρονος για πορνογραφία ανήλικων μέσω διαδικτύου

Peristeri News

Θρίλερ με πτώμα που βρέθηκε σε ρέμα στο Ίλιον

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία που νόθευε τόνους καυσίμων και ποτών

Peristeri News

Leave a Comment