PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πυρά Τσίπρα και σε Μεϊμαράκη για την «απαξίωση της Βουλής»


Τον ορισμό της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την υπόθεση Μπαλτάκου ζητά από τον πρόεδρος της Βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με μία αυστηρή επιστολή.

Τον ορισμό της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την υπόθεση Μπαλτάκου ζητά από τον πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας με μία αυστηρή επιστολή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να θέσει τον κ. Μεϊμαράκη προ των ευθυνών του, καταλογίζοντάς του ότι επί προεδρίας του και με την ανοχή του απαξιώνεται η Βουλή από την κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας υπενθυμίζει ότι δεν έγινε ποτέ η προ ημερησίας διάτταξης συζήτηση για τη νεοναζιστική απειλή που είχε ζητηθεί την επομένη της δολοφονίας Φύσσα, ότι επί 25 μέρες δεν προγραμματίζεται η συζήτηση για την υπόθεση Μπαλτάκου, ότι από τις πέντε προ ημερησίας που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διεξαχθεί μόλις μία και ότι ο Πρωθυπουργός δεν έχει απαντήσει σε καμία από τις 60 επίκαιρες ερωτήσεις που του έχουν υποβληθεί (οι 15 είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ).

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,

Με επιστολή μου στις 3/4/2014 ζήτησα βάσει του άρθρου 143 του ΚτΒ, στη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή με θέμα τις αποκαλύψεις για τις στενές σχέσεις του Γ.Γ. της κυβέρνησης με τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και για τις αναφορές του περί χειραγώγησης της δικαιοσύνης.
Σας υπενθυμίζω ότι για το ζήτημα της δημοκρατίας και τη νεοναζιστική απειλή, είχα ζητήσει έκτακτη συζήτηση στη Βουλή, την επόμενη ημέρα της δολοφονίας του Π. Φύσσα. Η συζήτηση εκείνη δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Σήμερα, 25 μέρες μετά το αίτημα για τη διεξαγωγή της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, δεν έχει προγραμματιστεί απολύτως τίποτε. Σας υπενθυμίζω ότι τα τελευταία δύο χρόνια, εκ μέρους της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε καταθέσει πέντε αιτήματα για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση και έχει συζητηθεί μόλις μια.

Σας υπενθυμίζω ότι τα τελευταία 2 χρόνια έχω καταθέσει 15 επίκαιρες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό και δεν προσήλθε σε καμία. Συνολικά έχουν κατατεθεί 60 επίκαιρες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό, από όλες τις πτέρυγες της Βουλής και δεν έχει προσέλθει να απαντήσει σε καμία.

Τέτοια προκλητική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, τέτοια περιφρόνηση της δημοκρατίας και του ΚτΒ δεν έχει υπάρξει στα κοινοβουλευτικά χρονικά.

Οι πρώην πρωθυπουργοί κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου απάντησαν κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής τους θητείας 109 φορές. Ακόμα και ο Λ. Παπαδήμος στους 6 μήνες που διετέλεσε πρωθυπουργός, προσήλθε 3 φορές και απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις.

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

Όλα αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα έχουν συμβεί επί προεδρίας σας και με την ανοχή σας. Παρά τις επανειλημμένες και έντονες διαμαρτυρίες της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, συστηματικά απαξιώνουν το Κοινοβούλιο, υποτιμούν τη Βουλή των Ελλήνων αλλά και τη νοημοσύνη των πολιτών.

Σας καλώ, λοιπόν, να αναλάβετε τη θεσμική ευθύνη που σας αναλογεί και αυτή τη φορά, να ορίσετε την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση που έχουμε ζητήσει, πριν κλείσει η Βουλή, καλώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να συμμετάσχουν και να μην απαξιώνουν άλλο το κοινοβουλευτικό διάλογο και τη δημοκρατία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment