PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

Ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Δυτική Αθήνα


Πραγματοποιήθηκε στις 31-07-2012 ο δεύτερος ψεκασμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Πραγματοποιήθηκε στις 31-07-2012 ο δεύτερος ψεκασμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Ο πρώτος ψεκασμός είχε πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21-07-2012 από τις 06:00 π.μ. έως τις 12:00 το μεσημέρι.

Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται από τεχνική εταιρεία (αναδείχτηκε από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό) με την άμεση εποπτεία της Δ/νσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αθήνας.

Προηγήθηκε η επισήμανση και ο εντοπισμός των εστιών ανάπτυξης των κουνουπιών, η διερεύνηση των τρόπων παρέμβασης των συνεργείων, ώστε να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα τη δράσης με σεβασμό στο περιβάλλον. Οι ψεκασμοί γίνονται με διενέργεια επίγειων ψεκασμών σε εστίες γενικού ενδιαφέροντος.

Στο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών εντάσσονται και εστίες στο ρέμα της Εσχατιάς όπου η παρέμβαση είναι προγραμματισμένη μαζί με το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» και στη Λίμνη Κουμουνδούρου.

Ο πρώτος ψεκασμός στη Λίμνη Κουμουνδούρου πραγματοποιήθηκε στις 26-07-2012 από τις 06:00 π.μ. έως τις 09:00 π.μ., ενώ ο δεύτερος έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 02-08-2012.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ν. Χαρδαλιάς: 76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News

Τι γίνεται με την αντιπυρική προστασία στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Σύσκεψη για θέματα αθλητισμού στην Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αθήνας

Peristeri News

Leave a Comment