PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Η Διοίκηση του Δήμου Περιστερίου βασιλικότερη της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-Π.Α.Σ.Ο.Κ.-ΔΗΜ.ΑΡ! ! !


Ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Περιστερίου με αφορμή την κατηγορηματική άρνηση της Διοίκησης του Δήμου Περιστεριού στην πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να υπάρξει καταγγελία, για τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος των αγωνιζόμενων Χαλυβουργών.

Με αφορμή την κατηγορηματική άρνηση της Διοίκησης του Δήμου Περιστεριού στην πρόταση της Λαϊκής συσπείρωσης να υπάρξει καταγγελία, για τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος των αγωνιζόμενων Χαλυβουργών η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου θεωρεί αναγκαίο να αναδείξει , για άλλη μία φορά, την υποκρισία και τη δήθεν φιλολαϊκότητα του Δήμαρχου κ. Παχατουρίδη και της παράταξης του.

Απορρίπτοντας το ψήφισμα που ομόφωνα ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο η Διοίκηση του Δήμου στέλνει ξεκάθαρο το μήνυμα τόσο στους εργαζόμενους όσο και στο σύνολο του Περιστεριώτικου λαού :

Ευθυγράμμιση και πλήρη σύμπνοια με την συγκυβέρνηση Ν.Δ -Π.Α.Σ.Ο.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ , την εργοδοσία και την ΕΕ που από κοινού απαιτούν την συντριβή κάθε λαϊκού και εργατικού δικαιώματος για να υπερασπιστούν παράλληλα τα συμφέροντα των μεγαλοτραπεζιτών και των πολυεθνικών , οικοδομώντας αντεργατικά . αντιλαϊκά τείχη .


Τα λόγια του αντιδημάρχου κ. Λύκου ΄΄.. να προασπίσουμε και τα δικαιώματα στην εργασία¨ …. με τη συνακόλουθη πρόταση δημοτικών συμβούλων της παράταξης του να εκδοθεί και ανακοίνωση υπέρ των απεργοσπαστών υποδηλώνουν με το χαρακτηριστικότερο τρόπο τις προθέσεις της Διοίκησης μπροστά στις διεκδικήσεις των ανέργων , των εργαζόμενων και των νέων της πόλης .

θυμίζει τον Οκτώβριο του 2011 όταν επιστράτευε η κυβέρνηση του Π.Α.Σ.Ο.Κ. τους εργάτες καθαριότητας .

Η Διοίκηση του Δήμου έβλεπε με συμπάθεια τους αγώνες των εργαζομένων ΄΄ ..αλλά τα σκουπίδια έπρεπε να μαζευτούν ..‘’ , απάνθρωπο να σας πετσοκόβουν τους μισθούς ΄΄…αλλά όπως τόνιζαν στους εργαζόμενους και ο κ. Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος κ. Λώλος ΄΄ ..να αναζητηθούν νέες μορφές αγώνων από τους εργαζόμενους .. ΄΄ τάχα πιο σύγχρονους που θα κοιτούν στο κοινό καλό ,λες και το φαί των εργαζομένων δεν είναι και τόσο σπουδαία υπόθεση.
Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζόμενων κατακτήθηκαν μέσα από αγώνες του εργατικού κινήματος.

Στη διεθνή σύμβαση 87 , που έχει επικυρωθεί με το ΝΔ 4204/1961 στο άρθρο 3 αναγράφει :¨1. Αι οργανώσεις εργαζόμενων και εργοδοτών δικαιούνται να εκπονούν τα καταστατικά και τους κανονισμούς αυτών , να εκλεγούν ελευθέρως τους αντιπροσώπους των , να οργανώνουν τα της διαχειρίσεως και δράσεως αυτών και να καταστρώνουν το πρόγραμμα των απεργιών των.

2 Αι δημόσιαι αρχαί δέον όπως απέχουν πάσης επεμβάσεως δυνάμενης να περιορίσει το δικαίωμα τούτο η να παρακώλυση την νόμιμο άσκησαν αυτού¨ .

Παρά την κυβερνητική και εργοδοτική τρομοκρατία οι εργάτες της ¨Ελληνικής Χαλυβουργίας¨ με το σωματείο και τις αποφάσεις των οργάνων και των γενικών συνελεύσεων τους , στερώντας από τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά κάθε επιχείρημα σε βάρος τους , δίνουν παλικαρίσιο αγώνα και υπερασπίζονται το δικαίωμα στην δουλεία ,τη ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους εναντία στις εργοδοτικές απολύσεις του βιομήχανου Μάνεση .

Οι χαλυβουργοί θα αποτελούν πάντα φωτεινό παράδειγμα και τιμητική αναφορά στους αγώνες της εργατικής τάξης .
Η Τοπική Διοίκηση του Περιστεριού λειτουργώντας ως εντολοδόχος του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και των βιομηχάνων ,δείχνει με την στάση αυτή πως θέλει τα εργοστάσια και η κοινωνία να λειτουργούν σαν στρατόπεδα συγκέντρωσης με γονατισμένους εργαζόμενους.
Επιβάλλεται να καταδικαστεί για αυτή την στάση της η Διοίκηση- αλλά και η σιωπή των υπόλοιπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης – από τους εργαζόμενους , τους άνεργους , τους επαγγελματοβιοτέχνες , τα φτωχά λαϊκά στρώματα .

Καλούμε τους εργαζόμενους , τους άνεργους , τους αυτοαπασχολούμενους , τους νέους και τις νέες της πόλης μας να συσπειρωθούν στη Λαϊκή Επιτροπή για να υπερασπιστούν με πραγματική αλληλεγγύη τα δικαιώματα τους και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την αντιλαϊκή πολιτική της κεντρικής και τοπικής Διοίκησης ΙΟΥΛΙΟΣ 2012

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment